Brokken of vers vlees?

14 okt 2019

Wat is het beste voor je hond? Wat vind je makkelijk? Wat eet je hond graag? Een veel gestelde vraag: geef je brok of geef je vers vlees aan je hond. Wat doen wij?

Een van de belangrijkste vraagstukken in de hondenwereld: Wat geef je je hond te eten? Geef je brok (wat voor soort dan…), geef je vers vlees? Combineer je het? Wat doe je? Ik vind het altijd lastig, je hoort zoveel verschillende verhalen. De een zegt dat iets absoluut het beste is en de ander vindt dat het slechtste. Het allerbelangrijkste blijft: Wat is voor jouw hond het beste. Dat is per hond verschillend, dus kijk in alle gevallen naar je hond.

Ik ben een voorstander van vers vlees, maar ook een voorstander van afwisseling. Wij gaven eerst vers vlees aan onze honden, meestal KVV (gemalen versvlees) maar soms ook BARF erbij. We wisselden verschillende merken KVV af. Onze honden vinden BARF ook fantastisch, lekker scheuren en kraken. Ik kan er ook van genieten, als ik ze zo heerlijk zie eten. En met BARF duurt het veel langer voor ze hun eten op hebben, dan moeten ze er echt even moeite voor doen met hun gebit, dat is misschien heel gek, maar ik kan daar voldoening uit halen. De honden vast ook, haha. Vooral omdat Zahra best een ‘slecht’ gebit heeft, heel veel tandsteen voor zo’n jonge hond. Dus dan voelt het extra goed als ze karkassen kraakt enz.

Maar we konden echt kílo’s vers vlees in Zahra blijven stoppen, ze kwam er helaas niks van aan. Ze was in die tijd echt erg mager, dus zijn we overgestapt op brok om haar op gewicht te krijgen. Ik heb wel eens vaker gehoord dat sommige honden gewoon niet op gewicht blijven met alleen vers vlees. En dus iets van brok erbij moeten hebben of volledig brok. Hier zit vaak toch wat meer in om wat dikker te worden, dus het proberen waard. Ik hoop dat we ooit weer (gedeeltelijk?) vers kunnen gaan voeren.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

En werkt het? Ja, nu ze brokken krijgt ziet ze er een stuk beter uit. Maar.. Dat heeft ook een hele gebruiksaanwijzing. Dan moet ze het wel een hele periode lang goed eten, goed blijven eten vooral. En dat is nog wel eens de vraag, als mevrouw bedenkt dat ze er klaar mee is dan stopt ze zo een heel aantal dagen met eten. (De Oosterse Prinses: Eten? Nee hoor, dat hoef ik niet..)  Dat is natuurlijk niet wenselijk, want dit zien we heel snel terug in haar conditie. Zo heeft ze nu ook weer een wat wat mindere periode, ik vind dat wel lastig om te zien. Dan denk ik ‘Hee, ze begint er echt weer goed uit te zien!’ en ineens bedenkt ze zelf iets anders en dan is het zo weer een stukje minder. Maar al met al gaat het wel beter sinds we brokken (en natvoer) geven. Ze eet constanter en ziet er al een stuk beter uit.

Isa kreeg trouwens ook een groot deel van haar leven vers vlees, ze vond het heerlijk (wat niet haha) en dat ging heel goed. Ook af en toe wat BARF producten afgestemd op hele kleine hondjes. Maar ineens, een paar jaar geleden, kreeg ze iedere keer heel erg buikpijn na vers vlees. Dan was ze zo 1-3 dagen van slag, buikpijn, slechte ontlasting etc. Dus wij geven haar helaas geen vers vlees meer, heeeeel af en toe eet ze mee van een karkasje o.i.d en dat gaat meestal wel goed. Maar over het algemeen reageert ze er ineens niet goed meer op, met brokjes en af en toe wat natvoer is er niets aan de hand. Ik vind het wel jammer want ze vindt KVV en BARF zó lekker, maar ja.. Daarna alles op de hobbel is ook niets waard.

Zo zie je dus dat het echt per hond verschillend is en dat je gewoon moet kijken waar je hond het beste op reageert. En niet alleen Zahra is dol op afwisseling, ik vind het zelf ook goed om af te wisselen. Lees ook: 1 soort voer of meerdere soorten?

Ik ben heel benieuwd of jullie team vers vlees of team brok zijn? Of wissel je af? Of heb je nog nooit vers vlees geprobeerd? Wat is jullie ervaring met brok of KVV?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×