De Oosterse Prinses: Eten? Nee hoor, dat hoef ik niet..

13 okt 2017

Je bent een Oosterse Prinses met wensen. Heel veel wensen. En eten? Dat hoeft de prinses niet, alleen soms als het speciaal eten is. Het leven van haar bedienden maakt ze niet makkelijk. Wat geven we haar dan te eten? Hoe gaat dat met de prinses?

Zahra is geen makkelijke eter, daarin lijkt ze op haar moeder vertelde de fokker ons. Het minimale vindt ze wel genoeg, ze eet beslist niet meer dan zij nodig vindt. Nou hebben wij hier toch andere ideeën over. Ze kan nog wel wat meer gebruiken, dus we proberen van alles om de prinses goed te laten eten.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Ik vind het niet altijd handig om vers te geven, soms vind ik het best een gedoe. Bijvoorbeeld in de eerste weken nadat Emma geboren was, toen hadden we echt geen zin om de hele tijd met dat versvoer in de weer te zijn. Dan hebben we een goede (graanvrije) brok als alternatief. En dan volgt Zahra’s reactie op een bakje brokjes: ‘Oh dat? Nee hoor, dat is niet voor mij. Nee, ik krijg zo vers.’ Vanaf het begin geven we af en toe een periode gewoon brok, ze eet het wel, maar niet van harte. Dat gaat heel wisselend. Soms weigert ze het te eten en soms eet ze in een keer een hele bak leeg. Of ze eet af en toe een beetje. Of.. Ja, dat is ook leuk.. Ze eet alleen als wij brokje voor brokje gooien zodat zij kan vangen. Had ik al gezegd dat het een prinses is? We gaven het haar soms ook in haar bench als wij weg gingen of als wij gingen slapen. Dan wordt het vakkundig begraven onder haar kleed. Maar wat niet weg is na het begraven moet opgegeten worden, haha. Dat is ook een manier, maar uiteindelijk ligt er een berg met brokjes onder haar kleed. Niet helemaal de bedoeling van eten geven..

We krijgen vaak opmerkingen over Zahra’s bouw, of ze niet te mager is of dat ze ziek is.. Onze lieve Zahra is gelukkig helemaal gezond, maar een prinses met karakter.  En daar komt bij dat veel mensen het niet gewend zijn dat windhonden slank zijn. Als je denkt dat het een Golden Retriever is, is ze inderdaad schokkend mager haha. Bij een Saluki mag je de achterste ribben zien, als ze verder goed gezond zijn en mooi gespierd zijn. Nu zijn die voorwaardes bij Zahra gelukkig aanwezig: ze is gezond en ze is mooi gespierd. Maar er mag nog een extra laagje spek op haar botten. Daar werken we nu weer hard aan. Ze krijgt 2x per dag een flinke portie versvoer met zalmolie. De merken van versvoer wisselen we af, de ene keer krijgt ze Smuldier, soms DARF of soms Carnibest of iets dergelijks. Versvoer eet ze inmiddels gelukkig heel goed. Ze is nog jong en ze is net loops geweest, dus ik heb hoop dat ze nu wat meer spek op haar botten gaat krijgen. Dat speklaagje wordt aan gewerkt.

Maarja.. Dat ze zo’n prinses is wisten we toen we voor een Saluki kozen natuurlijk, ze maakt het alleen goed waar, haha! Eigenlijk is ze alleen maar heel slim, gewoon lekker weigeren wat je minder lekker vindt en jezelf uithongeren.. Dan krijg je vanzelf wat je wil! U vraagt.. ehhh, éist, wij draaien…

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×