Dol op kluiven!

26 okt 2017

Onze honden zijn dol op kauwen en kluiven! Daarom proberen we heel vaak allerlei soorten snacks en kauwbotten. Deze keer krijgen ze een mix van PETT. Wat vinden ze ervan? Kan het voor zowel Zahra als voor onze kleine hondjes, Sammy & Isa?

Ik vind het fijn om onze honden wat te kauwen te geven. Zo zijn ze even lekker bezig, poetsen ze hun tanden en ach, het voelt ook gewoon goed om ze lekker te verwennen! Ze zijn dolblij als ze wat krijgen, of het nou een speeltje, een botje of een snack is: LEUK!

Daarom kijk ik in dierenwinkels of op webshops vaak wat er allemaal verkrijgbaar is en proberen we regelmatig iets nieuws. Wel probeer ik er rekening mee te houden dat het zo natuurlijk mogelijk is en zo veilig mogelijk. Al laat ik ze nooit alleen met een botje, dat vind ik te gevaarlijk. Nu dus de mix: ‘Een keiharde traktatie’ van PETT. De verpakking zegt dat het glutenvrij is en zonder chemische toevoegingen en conserveermiddelen. Het is een zak van ca. 500 gram met allerlei verschillende harde botjes van 100% rund en kameel.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

saluki zahra pet studio blog hondenblog honden botjes botten kluiven kluifjes kauwen dauwstaafjes hondenfotograaf pett natuur diervoeding natuurlijk natuurlijke chihuahua kleine hondjes honden grote windhond

Handig, zo’n mix. Hebben ze meteen wat afwisseling. Ik geef ze niet elke dag een botje, maar eens in de zoveel dagen. Gewoon wanneer het mij uitkomt. Het zijn vrij grote botten, voor Zahra natuurlijk sowieso handig. Anders zou het 3x kauwen en klaar zijn. Maar ook voor onze Chihuahua’s, Sammy & Isa, vind ik deze botten prima! Ik vind het juist wel fijn dat ze wat groter zijn, dan kunnen ze lekker kauwen tot ze een ons wegen (haha, daar is een Chihuahua nogal snel natuurlijk..).

Isa is nogal een gulzige dame, die is niet altijd even voorzichtig met botjes. Kleine botjes vind ik voor haar daarom wat enger, dan heb ik liever een grote die ze toch nooit door kan slikken of iets dergelijks. En als ze niet meer willen neemt Zahra haar taak erg serieus om de botjes op te ruimen, ja erg belangrijk natuurlijk!

De honden vermaken zich uren met deze botten, ze gaan erg lang mee. Ook Zahra heeft deze botjes niet in een paar uurtjes op, nouja, en Sammy & Isa hebben we het maar niet over.. Die zouden hun hele leven wel met zo’n botje kunnen doen denk ik, haha. Maar ze genieten wel van het kauwen!

Je ruikt de botjes wel, maar dat is vaak zo natuurlijk. Als ik zo’n botje binnen geef, doe ik vaak even een geurkaars of een waxmelt aan. Ideaal, de hondjes lekker kauwen en je ruikt er niks van. Als het mooi weer is, geef ik ze ook wel eens buiten. Binnen mogen ze alleen op een botje kauwen op hun plaats, ze houden zich keurig aan deze regel over het algemeen gelukkig.

saluki zahra pet studio blog hondenblog honden botjes botten kluiven kluifjes kauwen dauwstaafjes hondenfotograaf pett natuur diervoeding natuurlijk

Geef jij jouw honden ook regelmatig wat te kluiven? Waar zijn jouw honden fan van?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×