Mijn droombaan: Hondenfotograaf & Blogger!

12 feb 2018

Is dit je werk? Heb je hier een opleiding voor gedaan? Hoe lang doe je dit eigenlijk al? Het leek me leuk om hier eens een blog over te schrijven, mijn droombaan! Het begon eigenlijk als een hobby, maar het werd al snel een uit de hand gelopen hobby, haha! En inmiddels kan ik zeggen dat het echt mijn droombaan is! Maar hoe is dit zo gelopen? 

Hoe het begon
Het begon eigenlijk op mijn 16e ongeveer. Ik wilde heel graag mooie foto’s maken van onze eigen honden en katten, ik ben gaan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik kwam zo steeds een stapje verder, maar vooral steeds in de webshops van Camerawinkels haha! En zo heb ik steeds meer spullen verzameld voor mijn fotostudio en kon ik, met veel oefenen, steeds mooiere foto’s maken.
Zelfs zo, dat andere mensen mij ineens begonnen te vragen of ik het niet ook van hun dieren wilde doen! Wow! Dat was wel heel erg gaaf! Ik fotografeerde steeds meer dieren van andere baasjes en werd voor steeds meer dingen gevraagd.

Het begon in de bijkeuken bij mijn ouders thuis, het was wel wat krap.. Maarja, ik had in ieder geval een ruimte waar ik kon fotograferen en het lukte prima! Ik heb enorm veel dieren op de foto mogen zetten en stond zelfs met mijn studio op kattenshows en hondenshows. Super gaaf!

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Een laag pitje..
Ik heb het helaas wel af en toe op een heel laag pitje moeten zetten. Het was af en toe erg lastig te combineren met een HBO studie die ik toen volgde. Heb ik dan een fotografie opleiding gedaan? Nee, ik heb gestudeerd aan de Pedagogische Academie voor Leraar Basisonderwijs. Waarom? Tja, dit was wel een opleiding voor een eventueel stabiele toekomst, wat mijn ouders natuurlijk stimuleerden. Met fotografie kies je een minder zekere toekomst qua banen natuurlijk. Én de fotografie opleidingen zijn vaak ook nog hartstikke duur. Rondom deze periode ben ik ook nog 2 jaar ziek geweest, hierdoor liep ik vertraging op met mijn studie en moest ik uiteindelijk zelfs mijn studie tijdelijk stopzetten om eerst te herstellen. Fotograferen stond toen helemaal op een laag pitje. Toen ik eindelijk weer hersteld was heb ik mijn opleiding snel afgerond. 

Eindelijk!
Een kans om mijn fotografie weer op te pakken! Nadat ik afgestudeerd was werd ik meteen gevraagd om fulltime voor de klas te staan, een hele mooie kans, maar daardoor geen tijd om alles weer op te pakken. Dit heb ik een half jaar gedaan tot mijn zwangerschapsverlof, want in juni is onze prachtige dochter Emma geboren. Tijdens je verlof heb je veel tijd om over dingen na te denken. Ik wilde graag veel bij Emma zijn, maar ook bij onze honden. Het was tijd om het roer om te gooien en om van mijn passie écht mijn werk te maken! Dus na mijn verlof ben ik weer begonnen met fotograferen.

Ik vind het fantastisch! Het is heel goed te combineren met Emma en met de honden. Ik kan veel thuis werken en met een fotoshoot gaat Emma (en de honden soms ook) even een paar uurtjes naar oma. Hierdoor hoeft Emma niet naar de opvang, zijn de honden amper alleen en kunnen zij veel aandacht krijgen én heb ik zelf ook nog eens mijn droombaan! Wel merk ik dat het soms lastig is om thuis te werken met een kleintje, want mijn werkweek (en soms avonden en weekenden) is aardig gevuld en Emma vraagt natuurlijk ook de nodige aandacht.

hondenfotograaf blogger honden blog hondenblog petstudio lifestyle fotograaf hond blog mama Sanne mik noorden Drenthe Groningen Friesland fotografie baby kind mama mamablog mamablogger

En hoe ziet mijn droombaan er dan momenteel uit?
Allereerst natuurlijk fotograferen van honden. Ik word er zo gelukkig van, echt heerlijk. Baasjes blij maken met een prachtige ervaring én een fantastisch resultaat. Elke keer weer met honden werken met hun eigen karaktertje, elke keer weer een hele leuke uitdaging. Ik heb gewoon een officieel eigen bedrijf, inclusief KVK etc. natuurlijk. Ik heb een prachtige studio die steeds professioneler wordt en wat echt een prettige plek is om te werken met honden, of ik ga lekker met de hond en de baas het bos in om daar te fotograferen. Maar het bestaat niet alleen uit fotograferen, er gaat ook heel veel tijd zitten in het uitzoeken van de foto’s en het nabewerken van de foto’s. En daarnaast veel werk achter de schermen. De nieuwe uitdaging die ik erbij heb vraagt ook steeds meer aandacht en tijd: het bloggen. Hier ben ik achter de schermen ook veel mee bezig, leuke samenwerkingen en allemaal andere ideeën wat nog gaat komen (Jeej! Zo cool!). En verder fotografeer ik ook veel andere dingen zoals bruiloften, portretten, baby’s & kinderen, paarden en fotoreportages voor bedrijven etc. Maar de focus ligt bij de hondenfotografie en de blog. 

hondenfotograaf studio fotostudio blogger honden blog hondenblog petstudio lifestyle fotograaf hond blog mama Sanne mik noorden Drenthe Groningen Friesland fotografie

Lekker cliché!
Het klinkt misschien lekker cliché, maar ik doe het toch haha! Zonder jullie was het natuurlijk nooit gelukt! Zoveel mensen die een fotoshoot boeken, zo gaaf! En hoe blij jullie zijn met de foto’s, ik vind het echt zo leuk om dit voor jullie te doen en om jullie hier blij mee te maken. En natuurlijk dat jullie allemaal de blogs lezen en alle reacties en mailtjes die ik hierover krijg! Al die reacties motiveren mij enorm en ik haal er heel veel energie uit als ik weer een baasje blij heb gemaakt! Echt super bedankt!

Enne, mocht je graag iets zien op de blog over een bepaald onderwerp, of een video of andere verzoeken dan mag je altijd mailen. Ik krijg al veel mailtjes hierover en er komen dit jaar ook leuke dingen aan, maar er kan altijd meer bij. Ik vind het juist zo leuk om meer en meer te doen wat jullie ook leuk vinden om te lezen/zien. Nogmaals heel erg bedankt!

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×