Een chihuahuabrok voor de Oosterse Prinses..

21 mei 2019

Zahra gaapt ervan, het gaat weer over eten en over Zahra. Maar.. We hebben iets gevonden tijdens onze eeuwige zoektocht naar voer voor Zahra! Ze eet het! Maar onze prinses heeft aardig wat wensen. Wat hebben we nu gevonden? Hoe gaat het nu?

Zahra is een ontzettend moeilijke eter en dat is aan haar te zien. Ze is periodes erg mager en periodes iets minder mager. Maar op gewicht krijgen is heel erg moeilijk. Zodra ze denkt dat ze een periode wel genoeg gegeten heeft stopt ze zo weer een tijd met eten. Dan eet ze soms een dag niet, soms een paar hapjes.

We voerden haar eerst vers, dat heeft ook mijn voorkeur, maar daarmee konden we haar volledig overvoeren, maar er kwam geen grammetje vet op d’r botten. En dan stopte ze dus ook snel met eten, omdat ze zo overvoerd moest worden. Dus we gaan haar nu eerst maar op gewicht proberen te krijgen en hopelijk kunnen we later weer (gedeeltelijk) overstappen op vers.

Maar onze dame wil absoluut niet elke brok hebben. Nu hadden we een andere brok voor Mr. Sam & Isa gevonden en die ook maar even bij Zahra geprobeerd. En ja hoor.. Ze eet! Met smaak! Mevrouw wil dus gewoon geen moeite doen voor eten, want nu heeft ze mini chihuahuabrokjes.. Ja ja. Over prinsessengedrag gesproken. We geven nu FarmFood Zalmolie Mini, ze vinden het alle 3 heerlijk en hun ontlasting ziet er goed uit! Of ze het er verder goed op doen vind ik altijd erg lastig te zien. Sammy & Isa hebben een hele dikke vacht, dus daar zie je niet gauw een andere vachtconditie bij. Die gaan niet ineens heel erg glanzen en glimmen, dus ik kijk altijd maar naar hoe ze het eten, of ze op gewicht zijn en hoe de ontlasting is.

En Zahra.. Ja die is sowieso een geval apart. Toen we begonnen met Farmfood at ze goed en dacht ik dat we wat begonnen te zien bij d’r, dat ze er iets beter uit ging zien. Maar toen stopte mevrouw weer gedeeltelijk met eten, dus dan wordt het altijd meteen weer rap minder. Maar even later werd mevrouw loops, dus ik denk dat het daarmee te maken heeft gehad. Nu is de loopsheid bijna voorbij, dus we gaan ervoor om wat vet op haar botjes te krijgen nu! We hebben verschillende soorten voer en supplementen nu, tot nu toe eet ze alles met smaak en springt ze zelfs net zo enthousiast mee als de kleintjes! Dat is echt een wonder, haha. Enthousiasme voor eten, wow! In een latere blog zal ik nog eens vertellen wat ze verder allemaal krijgt, het zou mooi zijn als ik dan aan jullie kan laten zien dat ze er een stuk beter uit ziet! Daar gaan we voor nu.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Tot nu toe lijkt Farmfood ons dus heel goed te bevallen. Zahra eet het graag, de kleintjes vinden alles lekker dat is geen graadmeter. De ontlasting ziet er goed uit van alle 3 en het lijkt qua samenstelling ook een prima brok. Het was wel even lastig te vinden, want je kunt lang niet overal FarmFood kopen, maar al helemaal niet in grote zakken als het om de mini-variant gaat. Maar dat is gelukt nu, heel fijn.

Wisselen jullie wel eens van voer? Zie je echt aan je hond of hij/zij het er goed op doet? Ik vind dat soms wel lastig hoor, wat nou goed is en wat het goed doet. En dan moet ze het ook nog graag eten, ze maakt het ons niet makkelijk, haha.

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×