Een teken van leven!

31 mei 2018

Zo, ja echt, we leven nog! Het is al even geleden dat er wat op de website of blog is verschenen. We hebben het super druk gehad met de verbouwing en verhuizing. Tijd voor een update!

Een tijd geleden heb je kunnen lezen (in dit bericht) dat wij een huis hadden gekocht. 1 maart kregen wij de sleutel en moest er héél veel gebeuren in een hele korte tijd. We hadden onszelf een maand overlap gegeven met ons huurhuis, dus 1 april moesten we uit ons huurhuis. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk af te krijgen, maar het was wel een beetje té optimistisch. Het is een behoorlijke verbouwing geweest, dat lukt natuurlijk nooit in een maand (haha). Maar goed, we zijn een heel eind gekomen en met heel veel hulp van onze familie. We hebben alles, op een enkel ding na, zelf gedaan. Het bespaart kosten, maar het kost ook veel tijd.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Van cv-leidingen tot muren slopen..
We hebben echt zo’n beetje álles aangepakt in het huis, er is geen plek wat we niet hebben aangeraakt. We wisten dat het een flinke klus zou zijn, maar er vielen (uiteraard) ook nog heel wat dingen tegen. Zo hadden wij van te voren niet gezien dat de cv-leidingen in de slaapkamers helemaal rond liepen langs de muur. Dat is niet alleen niet mooi, maar aangezien het kleine kamers zijn kost het ook nog eens veel te veel ruimte. We hebben bijna in het hele huis de cv-leidingen weg kunnen werken, echt super fijn! Het liep zelfs helemaal om de voordeur heen, daar werd de hal echt heel rommelig van. Maar nu is het bijna allemaal weggewerkt!

En als je eenmaal gaat breken in een huis kom je natuurlijk altijd veel meer dingen tegen. Zo bleek de hele houten vloer verrot te zijn in de aanbouw, dus al die houten balken hebben we moeten vervangen. Gelukkig heeft de rest van het huis een vloer van beton. Het plafond in de aanbouw was niet geïsoleerd, dat hebben we ook maar meteen gedaan. Elektra was allemaal heel erg verouderd en soms op rare plekken dus dat hebben we bijna allemaal vernieuwd. De badkamer hebben we groter gemaakt (nog steeds klein), een wc bij in gemaakt en volledig vernieuwd. Een fonteintje bij de wc in geplaatst. Het hele huis is gestuukt en nouja, ga zo maar door. Genoeg gebeurd dus! En dat bijna allemaal in de avonduren en weekenden.

Na 1 april?
Vanaf 1 april hadden wij ons huurhuis opgezegd, ook omdat we niet te lang met dubbele kosten wilden zitten en we zagen wel waar het schip zou stranden. Dus 1 april zijn we verhuisd, alleen niet naar ons nieuwe huis. We hebben vanaf dat moment bij mijn ouders gewoond. Onze spullen konden gelukkig ook bij mijn ouders staan, alleen moet je natuurlijk wel 2x je spullen verhuizen dan. Het was een gezellige boel! Mijn ouders hebben 2 honden en 3 katten en daar kwamen wij dus bij met een baby van 10 maanden en 3 honden. Maar het is allemaal heel goed gegaan gelukkig! De honden hebben het enorm naar hun zin gehad en dat gaat gewoon allemaal prima met z’n vijven. We hebben bijna 2 maanden bij mijn ouders gewoond. En eigenlijk was het best handig. Een inpandige oppas voor Emma en lekker weinig huishouden haha. En we woonden dichterbij ons nieuwe huis waardoor we veel makkelijker even aan het werk konden in het huis.

Twee keer verhuizen in 2 maanden
Dat is wel wat voor een baby en honden natuurlijk. Maar eigenlijk ging dat heel goed. Emma moest de eerste paar dagen even bij ons op de slaapkamer slapen bij mijn ouders. Dat was feest! Wat als je dan wakker wordt zie je papa en mama! Dus midden in de nacht of ‘s ochtends lag ze ons aan te kijken en hoorden we ‘tatatatata’. Gezellig haha! Na een paar dagen was er een extra slaapkamer vrij en kon Emma gelukkig weer lekker rustig op een eigen kamertje. Ze wordt altijd best wel snel wakker van geluiden en bewegingen. Emma heeft gewoon super goed geslapen daar en past zich heel makkelijk aan.

Afgelopen zaterdag zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis! Het voelde heel gek om na al dat klussen ineens in het huis te blijven ‘s avonds. Maar het voelde nóg gekker om Emma hier mee naar toe te nemen en hier in haar bedje te stoppen. Ik vond het ook wel spannend, hoe zou dat gaan? Zou ze zich dan ook weer zo makkelijk aanpassen? Maar het gaat hartstikke goed! Ze slaapt goed en past zich weer net zo makkelijk aan. De eerste dag kon ik alleen niet zo ver uit beeld verdwijnen, ze wilde me wel blijven zien. Maar verder speelde ze gewoon lief alsof er niks aan de hand was. Ze sliep zelfs weer uit voor het eerst gisteren! Ze werd de afgelopen tijd steeds om 6:00 of 7:00 wakker en wilde dan níet meer slapen. Gaap! De honden hebben we maandagavond opgehaald, die moeten nog even een beetje wennen. Daar vertel ik volgende week meer over!

Het is nu helaas nog lang niet af, haha. Maar het is bewoonbaar. Er ligt nog heel veel werk op ons te wachten zoals: afwerking, verven/schilderen, de tuin, de veranda etc. Maar we wonen er! Super fijn om weer ons eigen plekje te hebben en het nu vanaf hier verder af te maken. Ik hoop dat ik jullie snel wat voor- en na foto’s kan laten zien!

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×