Farm Food Fresh: Vers vlees uit de diepvries!

2 mrt 2020

Een tijdje geleden vertelde ik al over onze overstap op Farm Food: Overstappen op Farm Food Fresh Menu?  In december ben ik bij Farm Food geweest en hadden we een super leuk gesprek over onze samenwerking. En omdat wij 3 totaal verschillende honden hebben, waarvan 2 redelijk moeilijk op verschillende gebieden, hebben we samen met de voedingsdeskundigen een heel plan opgezet voor ons drietal. Super leuk om daar met voedingsdeskundigen naar te kijken en zoeken naar de juiste weg voor onze honden!

We zijn begonnen met Farm Food Fresh Menu, het gestoomde vlees, deze overstap en review kon je in de eerste blog lezen over Farm FoodOnze honden reageerden meteen heel goed op dit vlees en vonden het heerlijk! Dat is vooral bij onze Oosterse Prinses Zahra nog wel eens afwachten, die is niet heel snel enthousiast over eten en heeft een behoorlijk wensen (of zeg maar gerust eisen) pakket.

farm food fresh menu vers vlees kvv overstappen brok brokken farmfood review recensie ervaring ervaringen kleine honden grote honden diepvries pens hart chihuahua windhond saluki petstudio hondenfotograaf blogger blog honden fotograaf fotografie

Overstappen op vers vlees (diepvries KVV)

We hebben ongeveer 5-6 weken volledig Fresh Menu gegeven, tussendoor heb ik regelmatig contact gehad met de voedingsdeskundigen om te bespreken hoe het gaat met de 3 monsters op Fresh Menu. Vervolgens hebben ze een plan opgesteld om geleidelijk over te stappen op vers vlees uit de diepvries. Op aanraden van de voedingsdeskundigen hebben we ze eerst even goed laten wennen aan Fresh Menu, voordat we hierop over zouden stappen.

Vooral voor Isa was het erg belangrijk om deze overstap zo voorzichtig en soepel mogelijk te laten gaan. In Isa haar jongere jaren kreeg ze altijd vers vlees, maar op een gegeven moment kon ze hier ineens niet meer tegen. Zo sneu en jammer, want ze vindt het héérlijk. Na het eten van vers vlees kreeg ze elke keer buikpijn en diarree. We hebben toen niet verder gekeken eigenlijk, maar zijn overgestapt op brokken en dit ging goed. Maar Farm Food zag er een kans en uitdaging in om dit weer te proberen.

Bij honden die gevoelig kunnen reageren kan het erg belangrijk zijn om op de juiste manier over te stappen, zoals bij Isa. Het overstappen op Fresh (vers vlees uit de diepvries) heeft 10 dagen geduurd. Hierbij hebben we het Fresh Menu afgebouwd en het verse vlees opgebouwd. Ik vond het best spannend met Isa, hoe zou ze gaan reageren? Zou het deze keer wel goed gaan bij Isa? Wat is onze ervaring met het vers vlees?

Zou het deze keer wel goed gaan bij Isa met vers vlees?

farm food fresh menu vers vlees kvv overstappen brok brokken farmfood review recensie ervaring ervaringen kleine honden grote honden diepvries pens hart chihuahua windhond saluki petstudio hondenfotograaf blogger blog honden fotograaf fotografie

Inmiddels zijn we ruim 2 weken volledig over op vers en kan ik zeggen dat het super goed gaat! Isa heeft nog niet 1x buikpijn of andere ontlasting gehad! Ze reageert er heel goed op, ze vindt het heeeeerlijk (het is sowieso een veelvraat natuurlijk haha) en heeft keurige ontlasting. Fijn om te zien dat het dus tóch mogelijk is om nog vers aan haar te voeren!

Zowel van Fresh Menu als nu van Fresh geven we de smaak: Pens & Hart Compleet.

En Zahra dan?

Met Zahra is het altijd een beetje afwachten. Het is een echte prinses met eten en als zij bedenkt dat het genoeg is, kun je op je kop gaan staan maar dan is het ook echt klaar.. We hebben regelmatig met onze handen in het haar gestaan. Zahra is ook een hond waar je snel aan ziet of het voer goed werkt of niet. Je ziet heel veel aan haar ontlasting (kleur en hoeveelheid, lekker he?). Maar als Zahra een aantal dagen besluit om slechter te eten, zie je dit ook meteen. Ze gaat er meteen uitzien als “net-geadopteerde-straathond”. Mager, doffe vacht etc.

De eerste paar weken met Farm Food Fresh Menu was het een beetje zoeken voor de voedingsdeskundigen en voor ons naar de juiste hoeveelheid voor Zahra. Ze werd na 2 á 3 weken toch wel weer magerder en haar vacht werd wat doffer/sprietiger. Na wat contact over en weer met de voedingsdeskundigen hebben we een nieuwe hoeveelheid vastgesteld wat ze moet krijgen van Fresh. Het begint nu weer een beetje te komen, haar vacht wordt weer gladder en glanzender en ze ziet er weer ietsje beter uit, maar we zijn er nog niet (we zijn er ook nog nooit echt geweest trouwens).

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Ik ben heel benieuwd hoe ze er over een tijdje uit gaat zien en of we haar goed op gewicht gaan krijgen straks. Ze vindt het in ieder geval erg lekker en eet het goed, dat is al het eerste punt bij Zahra! Dus dat is erg fijn. Haar ontlasting is ook súper goed van Farm Food, dus daar zien we ook veel aan. Hopelijk nog eventjes geduld en gaat ze het ook bij de rest van haar lichaam laten zien. 🙂

O ja en Meneer Sam? Die eet gewoon lekker mee, vindt het heerlijk en doet het er goed op haha. Geen bijzonderheden, gewoon goed!

[row-b custom_class=””][col-md-6] farm food fresh menu vers vlees kvv overstappen brok brokken farmfood review recensie ervaring ervaringen kleine honden grote honden diepvries pens hart chihuahua windhond saluki petstudio hondenfotograaf blogger blog honden fotograaf fotografie [/col-md-6][col-md-6] [/col-md-6][/row-b]

Is dat niet veel gedoe? Porties maken etc?

Tsja.. Vers voer is wel iets meer ‘gedoe’, je moet er even aan wennen. Je moet natuurlijk ruimte hebben in je vriezer voor een voorraadje. Je moet weten hoeveel je hond moet hebben en welke verpakkingen dan handig zijn om te geven? Hoe kom je het beste uit met porties maken?

Voor ons zijn de Mini worstjes súper handig. Deze worstjes zijn verpakt per 110 gram. Zo kunnen Mr. Sam & Isa elke ochtend en elke avond 1 worstje delen en Zahra krijgt ‘s ochtends 2 worstjes en ‘s avonds 2,5. Wij hoeven dus nu niet te prutsen met porties en afwegen omdat het voor ons precies goed uit komt.

Een super handige tip van Farm Food trouwens: Haal de worstjes uit de verpakking als ze nog bevroren zijn, dat scheelt een hele hoop gesmeer! (En ja, dat hebben we ook getest haha, het scheelt nogal!)

Haal de worstjes uit de verpakking als ze nog bevroren zijn, dat scheelt een hele hoop gesmeer!

Kortom: Ze vinden het lekker én ze doen het er heel goed op! Binnenkort gaan we weer met de voedingsdeskundigen kijken of we straks ook de HE (High Energy brokken) bij gaan voeren en hoe we dat dan gaan verdelen. Dus bijvoorbeeld hoeveel dagen vers, hoeveel dagen brokken en welke smaken etc? Ik denk dat het vooral voor Zahra wel heel goed gaat zijn om naast het verse vlees ook brokken te krijgen, voor net een beetje extra. Maar dat gaan we zien en daarvan hou ik jullie later weer op de hoogte natuurlijk!

Geef jij vers vlees aan je hond? Of heb je het wel eens geprobeerd? Welke merken? Hoe bevalt het?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×