Farm Food Rawhide: Tips & Tricks!

3 apr 2020

De Farm Food Rawhide producten zijn enorm geschikt voor de juiste gebitsverzorging van je hond! Die gebitsverzorging vind ik trouwens wel een dingetje, jullie dan? Ik heb natuurlijk 2 Chihuahua’s die vaak al niet zulke goede gebitjes hebben, al valt het nog wel mee bij die van ons. Maar ook Zahra heeft een heel slecht gebit eigenlijk.

Van Zahra had ik dat echt niet verwacht, zo’n oertype, een goede snuit en nog een jonge hond. Maar ze heeft enorm veel aanleg voor tandplak en een slechte adem. Ze is nog geen 4 jaar en we hebben haar gebit al eens moeten laten reinigen bij de dierenarts omdat haar tandvlees al terug begon te trekken bij een kies. Het verbaast mij enorm dat dit bij haar zo erg is.

“Wist je dat Zahra niet de enige is met veel tandplak?
Ongeveer 80% van de honden heeft gebitsproblemen!”


We geven onze honden regelmatig wat te kauwen, proberen dit zelfs elke dag te doen. Onze honden zijn er al helemaal op ingesteld: rond 20:00 is het koffietijd en dus snacktijd voor hun! Ze helpen ons er wel aan herinneren als we het vergeten hoor. We wisselen verschillende kauwsnacks af. Goed voor hun gebit en hun kauwbehoefte. Nu we echt heel consequent regelmatig kauwproducten geven is het tandsteen wel iets verminderd bij Zahra, maar het is nog steeds geen stralend wit gebit.

farm food farmfood rawhide raw hide gebit hond gebitsverzorging botjes botten kauwsnacks kauwen knagen tandsteen honden tandplak tanden poetsen verzorgen pet studio belle fae hondenfotograaf fotografie hondenfotografie chihuahua

Wat maakt de Farm Food Rawhide producten zo goed?

Toen ik in december bij Farm Food aan tafel zat hebben we niet alleen een voedingsadvies besproken, maar ook een plan voor de gebitsverzorging. Zahra is de beste patiënt om de Rawhide producten te testen haha. Ze heeft een ‘slecht’ gebit, het is een vreselijk kieskeurige prinses, zowel met eten als met (kauw)snacks. De Rawhide producten worden door sommige honden bestempeld als ‘saai’, er zit natuurlijk geen gedroogd vlees omheen of iets dergelijks. Maar daar zijn trucjes voor! Dat is natuurlijk ideaal om met onze prinses te testen.

farm food farmfood rawhide raw hide gebit hond gebitsverzorging botjes botten kauwsnacks kauwen knagen tandsteen honden tandplak tanden poetsen verzorgen pet studio belle fae hondenfotograaf fotografie hondenfotografie saluki windhond

Voordelen & Eigenschappen Farm Food Rawhide:

 • 100% puur gedroogd onderhuids bindweefsel van runderen
 • Het onderhuids bindweefsel in plaats van de gelooide huid/lederhuid.
 • Geen toevoegingen of chemicaliën
 • Geen lichaamsvreemde stoffen
 • Stevig en volledig verteerbaar
 • Van nature een creme-witte kleur, dus niet gebleekt
 • Veel verschillende vormen en formaten

Saai en niet lekker?

Onze honden stonden in eerste instantie niet echt te springen om de Rawhide producten. De botjes zijn vrij geurloos en hard dus ze moeten goed kauwen voordat het ‘lekker’ wordt. Veel honden hebben daar geen zin in en lopen er al snel bij weg. Maar het zou zo fijn zijn als ze er wel flink op gaan kauwen, even lekker tandenpoetsen. Dus hebben wij allerlei dingen uitgeprobeerd, om ze de Rawhides te laten eten. Ik kreeg via Instagram ook al heel veel vragen wat je dan kunt proberen, dus hierbij een rijtje tips! Bij ons werkt het!

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

farm food farmfood rawhide raw hide gebit hond gebitsverzorging botjes botten kauwsnacks kauwen knagen tandsteen honden tandplak tanden poetsen verzorgen pet studio belle fae hondenfotograaf fotografie hondenfotografie windhond saluki

Tips & Tricks om Rawhide aantrekkelijk te maken: 

 1. Zoek de juiste Rawhide
  Je hebt ze in allerlei verschillende formaten, modellen en vormen! Sommige honden vinden de staafjes lekkerder, sommige honden vinden de Dental Chips lekkerder en sommige honden zullen eerder voor de gevlochten botjes gaan. Dat laatste was bij ons het geval. Zahra begon zonder te twijfelen aan de gevlochten Rawhide en heeft vol passie zitten kauwen. Dit is Zahra’s favoriet! 
 2. Smeer het in met wat lekkers
  Je kunt er iets lekkers op smeren, waardoor je hond gaat kauwen op het bot. Meestal als ze eenmaal kauwen, wordt het zachter en dan vinden ze het sowieso lekkerder! Dus je moet ze net even over de streep halen om die kaken aan het werk te zetten! Je kunt er bijvoorbeeld iets van Farm Food Fresh Menu (gestoomd vers vlees), ander natvoer of paté op smeren. 
 3. Bewaar ze in een bak met andere lekkere dingen
  Doe allerlei kauwsnacks in 1 grote bak, zodat de Rawhides wat geur aannemen van andere botjes. Het liefst dus met snacks die lekker ehh vies zijn, zoals pensstaafjes of iets dergelijks. Daardoor krijgen de Rawhides meer geur en zijn ze aantrekkelijker voor je hond! Wij bewaren van alles in een gemixte bak en sindsdien zijn ze een stuk interessanter! En we hebben niet eens pens erin 😉 Dus iets minder geurend werkt ook. 
 4. Leg ze even in een bak lauwwarm water
  Je kunt de Rawhides even in een bakje met lauwwarm water laten liggen, zodat ze een beetje zacht/week worden. Ze blijven alsnog stevig en hard, maar het buitenste laagje wordt al wat zachter waardoor het ‘eerste stukje’ alvast gedaan is voor de hond. Vaak vinden ze het dan een stuk lekkerder, omdat ze dit beginnetje niet zelf hoeven te maken en ze al wat zachter en lekkerder zijn. 

Bij ons werken de tips allemaal! Zelfs Zahra vermaakt zich nu prima met allerlei Rawhides en is regelmatig lekker aan het kauwen. De Dental Chips vindt ze bijvoorbeeld wat saai, maar als ik ze even laat weken in lauwwarm water begint ze lekker te kauwen. De gevlochten variant blijft haar favoriet, dat wel. En we moeten er iets meer moeite voor doen dan andere ‘lekkere’ kauwsnacks. Maar die moeite doe ik graag, om ze af en toe goed hun tanden te laten poetsen.

Hoe is het gebit van jullie hond? Geven jullie vaak wat te kauwen of doen jullie andere gebitsverzorging? En hebben jullie wel eens Farm Food Rawhide geprobeerd? Welke is de favoriet van jouw hond?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×