Handmade halsband voor de Oosterse Prinses

29 jun 2018

Bij zo’n sjieke Oosterse Prinses horen natuurlijk ook hele mooie juweeltjes. Ik heb er inmiddels 2 verzameld en ik moet zeggen, het smaakt naar meer! (Om maar niet te spreken over mijn tuigjesverslaving voor de Chihuahua’s). Zahra heeft 2 leren, handgemaakte halsbanden en het staat haar zó mooi!

Voor windhonden heb je speciale, bredere halsbanden. Windhonden hebben een sterke, slanke nek en een klein hoofdje. Hier moet een goede halsband omheen zitten natuurlijk. Én om de nek zo min mogelijk te belasten en omdat ze heel makkelijk uit een gewone halsband zouden kunnen ontsnappen. En het staat natuurlijk prachtig, zo’n speciale halsband bij zo’n sierlijke hond. Dus toen we Zahra hadden ben ik al snel op zoek gegaan naar zo’n halsband. Nu koop je deze halsbanden niet makkelijk even in een winkel of webshop. Vaak zijn het echt handgemaakte halsbanden en moet je dus iemand zien te vinden die dat maakt, en dan ook nog naar je smaak. Er zijn een aantal webshops die ze maken en een aantal mensen die het meer voor de hobby doen.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Via de eigenaresse van de vader van Zahra kwam ik als eerste bij iemand terecht die halsbanden maakte, Zahra was toen nog een klein Saartje. Ik kon soorten en kleuren leer uitzoeken en een soort lint/band wat je erop kunt doen. Nou, dat is natuurlijk super leuk! Dan kun je hem helemaal zelf samenstellen. Ik wilde graag mooie donkere kleuren en zo sjiek mogelijk. Zahra heeft namelijk prachtige zwarte eyeliner om haar oogjes en mooie zwarte haartjes bij haar oortjes. Ik vind dat dit er nóg meer uitspringt als je dit benadrukt met een mooie donkere halsband.

zahra halsband windhond saluki whippet deerhound greyhound

Het is toen een halsband geworden van dubbel leer, donkerbruin aan de buitenkant en beige leer erbij en daarop de band die perfect bij de kleuren past. Deze halsband hebben we met heel veel plezier heel erg lang gedragen en ik vind hem nog steeds prachtig. Maar, uiteraard, wilde ik nog wel een andere halsband voor Zahra erbij en dan zo’n speciale met van die ‘kwastjes’ eraan wat je bij de Oosterse windhonden vaak ziet. De vrouw die Zahra’s eerste halsband had gemaakt was er helaas mee gestopt, dus kwam ik bij een andere Saluki liefhebber uit. Haar Instagram is: Sierlijke Halsbanden. Ze heeft ontzettend veel keus en denkt goed met je mee qua combinaties.

halsband windhond saluki zahra greyhound whippet

De eerste halsband was een donkerbruine, nu ging ik voor zwart. Zwart past nóg beter bij haar zwarte accenten in haar oortjes en haar mooie eyeliner. De het zwarte leer is gecombineerd met een prachtige sjieke band met goud en zwart. En een heel mooi zwart ‘kwastje’ eraan die je er ook gewoon af kunt halen. Ik vind het zó mooi! Echt, elke keer als ik er naar kijk geniet ik er weer van. Zahra wordt er gewoon nóg (is het mogelijk?) mooier van! Zo’n prachtige uitstraling zo. En dan moet je natuurlijk haar dansje erbij zien, ze danst heel mooi als ze loopt. Dan is het plaatje helemaal compleet hoor.

En dan zou je denken, met 2 halsbanden heb je toch genoeg? Nee uiteraard niet! Ik heb nog heel veel wensen voor halsbanden en lijntjes haha. Sammy & Isa hebben niet voor niks iets van 30-40 tuigjes. Daarover later meer.. Haha!

Wat heb jij voor halsbanden voor je hond? Vind je het leuk om een mooie uit te zoeken, of is het gewoon een praktische?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×