Honden fotograferen met je smartphone

6 jul 2022

Honden fotograferen met je smartphone. Hoe doe je dat en kan dat eigenlijk wel? Als hondenfotograaf ben ik op onderzoek uitgegaan of ik ook mooie foto’s van mijn honden kon maken. Hondenfotografie met je smartphone. Ik heb uitgezocht of dat mogelijk is. Én natuurlijk hóe je dat dan doet.

Honden fotograferen met je smartphone

Je hond op de foto zetten

Ieder hondenbaasje houdt zich er wel mee bezig. Foto’s van je hond. Logisch! Want je hond is jouw leuke, lieve maatje en daar wil je ook mooie foto’s van. Soms maak je zelf wat foto’s, soms huur je een fotograaf in voor een fotoshoot. Maar wat je ook doet: deze herinneringen zijn zó waardevol. Maar je hond op de foto zetten is niet altijd makkelijk. Tenminste, ik heb geen op-afstand-bestuurbare-hond helaas, jij wel? Tips om je hond op de foto te zetten zijn bij iedere hondenbaas wel welkom. 

Hondenfotografie met je smartphone

Normaal fotografeer ik mijn honden met mijn spiegelreflex camera. Ik hóu van dat mooie resultaat. Die sprekende, scherpe foto’s. En als ik dan eens een foto maakte met mijn smartphone baalde ik! Deze foto’s waren absoluut niet mooi en ik baalde dat ik dan mijn telefoon niet mee had om een foto te maken. Ik wilde mooie foto’s van mijn honden maken, maar in mijn vrije tijd wilde ik niet elke keer die zware camera mee slepen. Daarom ben ik me gaan verdiepen in smartphone fotografie. En vooral: hondenfotografie met je smartphone.

En na maanden onderzoek, oefenen en ontwikkelen kan ik zeggen: JA! Je kunt echt prachtige foto’s van je hond maken met je smartphone! Hóe gaaf is dat? Hondenfotografie met je telefoon! Ik ben echt zó blij dat ik dit nu kan, want nu heb ik veel makkelijker en vaker mooie foto’s van onze honden. Ook handig voor Instagram!

Omdat ik al jaren hondenfotograaf ben, had ik natuurlijk al heel veel kennis en ervaring met het fotograferen van je hond. Maar met je smartphone is het toch écht heel anders. Ik heb ontdekt hoe ik hetzelfde kon bereiken, maar dan met mijn smartphone. 

Ik kan het echt iedere hondenbaas aanraden, want je hebt je smartphone áltijd mee. Waarom zou je dan niet wat tijd investeren om hiermee ook écht mooie foto’s te leren maken? 

Tips om je hond te fotograferen met je telefoon

Maar hoe doe je dat dan? Je hond fotograferen met je smartphone? Iedere hondenbaas maakt waarschijnlijk wel regelmatig foto’s met z’n telefoon van z’n hond. Maar vaak zijn dit maar rommelige telefoonkiekjes. Je hond komt niet echt tot z’n recht op die foto’s en écht mooi en sprekend zijn ze vaak niet. 

1. Neem de tijd
De belangrijkste tip die ik je ervoor kan geven is: neem de tijd ervoor. Met je telefoon heb je al gauw de neiging om gewoon even snel een fotootje te maken. Maar een mooie foto schiet je meestal niet per ongeluk even. Daar moet je bewust over nadenken en de tijd voor nemen. 

2. Werk samen met je hond
Het is natuurlijk geen verrassing dat jouw hond hét model is van jouw foto en dus ook één van de belangrijkste dingen is in de foto’s. Het is zó belangrijk om goed samen te werken met je hond. Maak het fijn en gezellig. Beloon je hond regelmatig en communiceer rustig en duidelijk. 

3. Gebruik de portretstand
De meeste smartphones hebben een portretstand. Hiermee kun je ontzettend mooie portretfoto’s van je hond maken. Gebruik deze stand dus als je een mooie foto van je hond wil maken. Je hond lekker scherp en een effect op de achtergrond alsof je ‘m met een spiegelreflex hebt gemaakt! 

 

Smartphone Hondenfotografie Cursus

Omdat het mijn missie is dat íedere hondenbaas prachtige foto’s van zijn hond kan maken heb ik ook een cursus ontwikkeld om je hierbij te helpen. Ik wil dat alle hondenbaasjes genoeg waardevolle en prachtige herinneringen hebben van hun hond. En hoe makkelijk is het als je dat allemaal kunt doen met de camera die je altijd in je broekzak hebt? Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn kennis & ervaring te delen met jou. Zodat jij óók zulke mooie foto’s kunt gaan maken van je hond. Want dat is wat ik jou gun. Heel veel prachtige foto’s van jouw lieve maatje!

Meer informatie over de Smartphone Cursus

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

gratis e-book tips hondenfotografie hondenfoto hondenfoto's tips cursus hondenfotograaf

Download het gratis E-book

Jouw hondenfoto's naar the next level. Een stappenplan om betere foto's van je hond te gaan maken. 

Wil jij mooiere foto's van je hond leren maken? Meld je aan voor het e-book en ga aan de slag!

Yes, je bent aangemeld! Check je mailbox (ook je spambox)

×