Het verhaal van Nynke en haar assistentiehond Freya!

9 feb 2020

Soms heb je van die shoots die nooit meer zult vergeten. Freya is de assistentiehond van Nynke en helpt haar met veel dingen. Ik heb ze aan het werk gezien samen, wat indrukwekkend om te zien. Een hond is voor iedereen natuurlijk een maatje, maar voor Nynke is Freya wel een heel bijzonder maatje. Hier wil ik jullie graag meer over vertellen, het is zo bijzonder wat een hond kan betekenen voor een mens!

Van opleiding tot gecertificeerde assistentiehond

Nynke heeft Freya opgeleid bij BultersMekke Assistancedogs. Er is 3 jaar lang regelmatig een trainer bij hun thuis geweest om samen te oefenen. Nynke heeft haar zelf opgeleid, d.m.v. een opleiding die speciaal voor haar op maat gemaakt is in de vorm van een teamcoachingstraject.

Freya is haar eigen hond, dit wilde Nynke ook erg graag want anders zou je je hond weg moeten doen als deze te oud wordt of afgekeurd wordt. Daar moet ze niet aan denken natuurlijk. Freya is haar maatje en haar steun en toeverlaat. Door deze intensieve opleiding is Freya nu een gecertificeerde assistentiehond.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

De opleidingen zijn onbetaalbaar..

Nynke: “Deze opleidingen zijn alleen behoorlijk duur. Een assistentiehond kost al gauw €20.000,- Freya haar opleiding heeft zelfs meer gekost omdat ze een dubbele taak heeft. Ze is autisme/epilepsie assistentiehond. Dit bedrag is niet vergoed vanuit de verzekering. Omdat mijn handicaps niet in het ‘goede hokje’ zitten. Erg frustrerend. Veel lieve mensen hebben toen acties voor ons gehouden om geld in te zamelen, en er is iemand aan het fondsen werven geweest. Echt bizar. Krijg er nog steeds kippenvel van. Na veel overleg heeft de gemeente het laatste stukje van de opleiding betaald. Het geld wat verzameld is met deze dingen zit in onze eigen stichting: Stichting Freya. Uit deze stichting is de opleiding betaald en betaal ik ook de dierenarts en Freya’s voer. Ik heb erg veel mazzel (gehad) dat er zoveel mensen mij wilden helpen. Als ik in de toekomst een nieuwe assistentiehond nodig heb, als Freya met pensioen gaat (met +-10 jaar) hoop ik deze ook uit deze stichting te kunnen bekostigen.”

BultersMekke Assistancedogs heeft zelf, naast de hulphondenschool, ook een stichting waar geld ingezameld wordt voor mensen die de opleiding niet kunnen betalen.

golden retriever hulphond assistentie hond

Wat doet Freya voor Nynke?

Ik heb Freya natuurlijk aan het werk gezien tijdens de fotoshoots. Nynke & Freya zijn een keer bij mij in de studio geweest toen Freya nog vrij jong was en afgelopen zomer hebben we een outdoor shoot gedaan. In de studio ging Freya op een gegeven moment voor Nynke zitten en blafte ze, dit betekende dat ze mogelijk een epileptische aanval aan voelde komen bij Nynke en dat Nynke moest gaan zitten. Toen we afgelopen zomer in het bos liepen voor de fotoshoot hadden Nynke & Freya hun examens gehaald en was Freya een gecertificeerde assistentiehond.

Als ik hoorde en zag wat Freya allemaal kan, viel ik van de ene verbazing in de andere. Wat ontzettend knap dat een hond dit kan en dat Nynke haar dit allemaal samen met een trainer heeft geleerd. Freya helpt Nynke ontspannen in sommige situaties, Nynke voelt zich zekerder door Freya in haar buurt. Wanneer Nynke en Freya alleen thuis zijn en Nynke krijgt een aanval drukt Freya op een alarmknop zodat Nynke’s ouders opgeroepen worden. Dat is toch bizar dat een hond dat allemaal kan? Zo fijn voor Nynke en haar familie!

Freya drukt thuis op de alarmknop als Nynke een epileptische aanval krijgt, waardoor hulp wordt ingeschakeld.

Wat ik ook zo bijzonder vond om te zien: tijdens de fotoshoot deed Nynke het hulphond-tuig even af bij Freya. Dat betekent voor Freya dat ze niet aan het werk hoeft en dat ze even gewoon hond mag zijn. Dit kan Freya dus uitstekend onderscheiden. Het tuig om betekent assistentiehond zijn en het tuig af betekent spelen en haar eigen gang gaan. Zo bijzonder! Sowieso merk je dat Nynke & Freya een prachtig team zijn, Freya is echt Nynke’s maatje en krijgt alle liefde en aandacht van haar.

Je kunt ook op Nynke’s eigen blog kijken voor een heel persoonlijk inkijkje in haar leven en wat Freya voor haar doet, erg indrukwekkend om te lezenwww.assistentiehondfreya.com 

Dit goede doel steunen..

Omdat ik het fantastisch vindt dat honden zo opgeleid kunnen worden en dat mensen zoveel aan honden kunnen hebben op deze manier wil ik ook graag iets doen. Daarom heb ik een actie gemaakt voor de maanden Maart en April (2020). Dit is helemaal een speciaal actiepakket waarbij ik ook per fotoshoot € 10,- doneer aan BultersMekke Assistancedogs, de stichting waaruit mensen geholpen kunnen worden die dit niet zelf kunnen betalen. Ik wilde al heel lang zoiets doen en nu is het eindelijk zover, fijn om hun te kunnen helpen en meer mensen zo’n geweldige kans te kunnen geven waar ze zoveel aan hun hondenmaatje kunnen hebben!

Wil je gewoon zelf de stichting van BultersMekke Assistancedogs of de stichting van Nynke steunen door wat te doneren, dan kan dat natuurlijk ook!

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×