Pet Studio | Hondenfotografie – Informatie

INFORMATIE / FAQ

Liefde voor dieren, passie voor fotografie en een flinke dosis geduld. Deze belangrijke ingredi√ęnten omschrijven Pet Studio.

Om dieren op de foto te kunnen zetten is een liefde voor dieren niet alleen een vereiste,¬†ook moet je veel geduld en ervaring hebben. Wij gaan zeer geduldig en liefdevol met uw dier om. We nemen alle tijd voor uw hond, zodat deze in alle rust op de foto komt. Hierdoor zul je je hond echt herkennen zoals hij of zij is op de foto’s.¬†Het is dan ook vanzelfsprekend dat ik geen tijdslimiet hanteer bij de fotoshoots.

FAQ

Waarom Pet Studio?
De foto’s draaien écht om de hond. Niet teveel poespas eromheen. Nee, de hond is het middelpunt van de foto en daar word je oog naar toe getrokken. En je wil toch een fotoshoot van je hond om prachtige foto’s van hem of haar te hebben? Een foto waar je je hond echt in herkent, alsof hij zo uit de foto kan stappen. Een foto precies zoals hij of zij écht is. Sprekend, haarscherp, betaalbaar en professioneel.

Ik neem alle tijd. Of het nou 4 uur duurt, of een half uurtje. Er is geen tijdslimiet. Het blijven dieren, je kunt nooit voorspellen hoe het gaat. Sommige dieren hebben wat meer tijd nodig, dat is prima. Ik kijk naar de hond, niet naar de klok. Het gaat mij erom dat de hond zich op zijn of haar gemak voelt en er prachtige foto’s gemaakt kunnen worden waar de hond ontspannen op staat.

Mijn hond is niet fotogeniek…
Ik ben ervan overtuigd dat iedere hond fotogeniek is en dat iedere hond mooi op de foto kan. Het is dan ook nog nóóit niet gelukt.
Vaak als iemand dit roept, werkt de hond uiteindelijk nog heel goed mee ook. Baasjes staan vaak versteld van hun eigen hond op zo’n moment. Natuurlijk gaat het ook wel eens lastig inderdaad, maar dan nog lukt het met veel geduld, liefde en ervaring om mooie foto’s van het huisdier te maken. Nóg leuker dus, als er dan gewoon een mooi resultaat uitkomt.

Kortom: Als je dit denkt.. Gooi die gedachte maar gauw aan de kant en probeer het eens, je zult verstelt staan!

Mijn hond is bang, kan ik dan wel een fotoshoot boeken?
Helaas zijn sommige honden inderdaad echt heel bang, dat kan gebeuren. Maar dit hoeft niet meteen een probleem te zijn. Ook bange honden kunnen prachtig op de foto. Dit vraagt alleen om nog wat extra geduld en rust. Ik weet hoe ik met bange huisdieren om moet gaan en ben van mijzelf heel erg rustig en voorzichtig. Ik zal nooit een onverwachte beweging maken bij huisdieren, of een zomaar een eng geluid maken o.i.d. Met elke beweging houd ik rekening met het dier, zodat deze niet zal schrikken.

Meestal, wanneer je het in alle rust probeert en het dier niet te veel dwingt zal het geen groot probleem zijn. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat ik iets zal doen wat de hond niet zal willen, we bekijken altijd samen wat het beste voor de hond is. En als het écht niet gaat, dan gaat het niet natuurlijk. De hond gaat voor. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt.

Wat krijg ik bij een fotoshoot?
U krijgt altijd alle gelukte foto’s op klein formaat (geschikt voor Facebook en websites etc.) met een klein logo. Verder heeft Pet Studio verschillende pakketen, voor zowel studiofotografie als outdoorfotografie. Wat je naast alle kleine foto’s krijgt bij de fotoshoot is afhankelijk van het door u gekozen pakket. Alle informatie over deze pakketten staat duidelijk aangegeven op onze Tarieven-pagina. Mocht u toch nog vragen hebben kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Hoe krijg ik mijn foto’s aangeleverd?
U krijgt de foto’s op een gepersonaliseerde webpagina, u krijgt dus een e-mail met een link naar deze site.

Wanneer krijg ik mijn foto’s?
Na de fotoshoot ga ik zo snel mogelijk met uw foto’s aan de slag. Ik vind het zelf ook veel te leuk om het resultaat te zien en met u te delen! U krijgt binnen 5 werkdagen uw foto’s.

Kan ik mijn eigen achtergrond kleur kiezen in de studio?
Ja, we hebben veel verschillende kleuren. U kunt 1 of 2 (afhankelijk van het pakket dat u kiest) achtergrondkleuren kiezen. U mag ook altijd om advies vragen voor een passende achtergrondkleur bij uw hond. Dit overleggen we vaak voor de fotoshoot.

Ik weet een¬†mooie buitenlocatie, kunnen we daar de foto’s maken?
Ja, u kunt elke buitenlocatie kiezen die u wilt. We spreken dan af op deze buitenlocatie en kijken samen naar de mooie plekjes om foto’s te maken. We maken eerst even een kleine wandeling met de hond zodat deze ook even aan mij kan wennen, we komen dan vanzelf mooie plekjes tegen! Heel ontspannen voor uw hond dus, lekker wandelen, veel aandacht en veel koekjes!
Wij rekenen ‚ā¨ 0,25 per km vanaf 9407GE ¬†tot locatie en retour.

Wanneer kan ik mijn hond/kat op de foto laten zetten?
Fotoshoots vinden zowel overdag als ’s avonds en door de week of in het weekend plaats. Er is ruimte om, na de autoreis, uw hond even uit te laten.
Ook beschikken we over een ruime parkeerplaats op eigen terrein. Wanneer u binnen komt zal uw hond even moeten wennen, terwijl hij/zij dit doet bespreken wij onder het genot van een kop koffie/thee de wensen voor de fotoshoot.

Hoe lang duurt een fotoreportage?
Omdat er hoge eisen gesteld worden aan de kwaliteit is er geen tijdslimiet aan de shoot gebonden, ik neem alle tijd voor uw hond. Dieren fotograferen is niet altijd even makkelijk, de ene hond is een geboren model terwijl we voor de andere hond veel geduld op moeten brengen. Daarom  nemen we rustig de tijd om uw dier te laten wennen en hem op de gevoelige plaat vast te leggen, precies zoals hij/zij is.

Wat krijg ik na de fotoreportage?
Met veel geduld en verschillende afleidingsmanoeuvres komen we uiteindelijk tot een prachtig resultaat met zoveel mogelijk afwisselende poses. Hoeveel foto’s dit zullen zijn, hangt van uw dier af. We hebben te maken met levende wezens en kunnen dus niet van te voren vaststellen wat u zult krijgen. Ik zorg ervoor dat uw dier op zijn/haar gemak is en de fotoshoot zoveel mogelijk naar uw wens verloopt en dat u dus zoveel mogelijk keus heeft.

Waar vindt de fotoreportage plaats? 
Een studio-fotoshoot van uw hond vindt plaats in de studio in Smilde (Drenthe, 9422 CX).¬†Een outdoor-fotoshoot kan op iedere gewenste buitenlocatie.¬†(‚ā¨0,25 per km tot locatie en retour, vanaf 9407GE)

De fotoshoot verplaatsen of annuleren?
Wanneer u een fotoshoot boekt maken wij tijd voor u en uw huisdier vrij. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er toch iets tussen komt, of het weer werkt niet mee bij een outdoor-fotoshoot. Wanneer er veel regen voorspeld wordt kijken we samen naar een nieuwe afspraak.

Op het moment dat u een fotoreportage heeft, kunnen wij geen andere opdracht aannemen. U kunt tot 24 uur van te voren uw afspraak verzetten. Daarna zijn wij genoodzaakt 70% van de afgesproken kosten in rekening te brengen.

Moet ik iets meenemen of voorbereiden?
Nee hoor, in principe hoef je niets mee te nemen of voor te bereiden. Wel kan het handig zijn om iets mee te nemen waar je hond op reageert. Bijvoorbeeld een speeltje/knuffeltje of wat lekkers. In de studio hebben we natuurlijk ook wel wat dingetjes, maar soms is een hond extra gefocust op een eigen speeltje of eigen snoepjes. Dan is het handig om dat mee te nemen. Zorg er verder voor dat je hond schoon is en er verzorgd uit ziet.

Een leuk dagje uit….
Drenthe, niet echt¬†centraal.. Maar wel een heel mooie omgeving om er een leuk dagje uit van te maken! De studio is¬†gevestigd in een bosrijke omgeving (het Drents-Friese Wold), wat natuurlijk ideaal is met honden. Er zijn allerlei prachtige wandelroutes, zoals “de Natte Neuzen” route speciaal voor honden, nog geen 10 minuten van de¬†studio.¬†Daarnaast is er in de omgeving voldoende te doen voor het hele gezin in bijvoorbeeld het leuke dorp Appelscha, zoals Attractiepark Duinenzathe. Dus combineer de fotoshoot met een heerlijke middag in de prachtige Drentse natuur of een gezellig dagje pretpark.

Mijn hond kan niet loslopen, en nu?
In de studio is dat natuurlijk helemaal geen probleem, de studio is een afgesloten ruimte dus uw hond kan hier zonder problemen los rondlopen. Op een buitenlocatie is het natuurlijk een ander verhaal, maar ook dan maakt het niet uit. Veiligheid van de honden gaat voorop, dan maken we aangelijnd foto’s en kunnen we een riem eventueel wegwerken mocht u dat willen.

Ik heb meerdere honden, kunnen deze samen op de foto?
Ja, dat is mogelijk. Het is wel afhankelijk van uw keuze: studio of outdoor. Bij outdoor kunnen uw honden natuurijk altijd samen op de foto! √Āls dit lukt natuurlijk, het blijven dieren en het is soms een hele uitdaging om ze samen op de foto te krijgen. We maken dan zowel individuele portretfoto’s als foto’s van de honden samen. In de studio is dit wat lastiger, onze studio biedt momenteel nog niet de mogelijkheid om de honden tegelijk samen op de foto te zetten. Wel zijn hier genoeg andere leuke oplossingen voor: stuur gerust een mailtje!

 

×