Mijn favoriete foto’s van 2022

30 dec 2022

Het jaar is alweer voorbij gevlogen. Dit jaar was het mijn voornemen om meer foto’s te gaan maken. Voor mezelf. Want in 2021 fotografeerde ik alleen maar in opdracht, waardoor ik mijn eigen kinderen en honden helemaal vergat te fotograferen.

Ondanks dat we een heel druk en hectisch jaar hebben gehad, heb ik wel 茅cht meer foto’s gemaakt! Zowel met de spiegelreflex, als met de smartphone. Dat was ook 1 van mijn doelen van dit jaar. Pr谩chtige foto’s maken met de spiegelreflex 茅n met de camera die je altijd in je broekzak hebt.

Toen ons oude hondje Sally overleed op 31 oktober dit jaar, werd voor mij nog weer extra benadrukt h贸e belangrijk het is dat je mooie foto’s van je eigen honden kunt maken.

Mijn doel op dit gebied voor 2023? Nog meer mooie herinneringen maken en verzamelen. Nog meer prachtige foto’s maken. Voor andere hondenbaasjes en bedrijven, maar ook voor mezelf. Van mijn eigen honden en kinderen. Deze herinneringen zijn z贸 belangrijk.

Het kiezen van 5 favoriete foto’s is een onmogelijke taak met zoveel foto’s haha. Maar ik ben streng geweest voor mezelf en heb er uiteindelijk echt 5 gekozen.

 

Dit zijn mijn favoriete foto’s van mijn eigen honden van 2022. Gelukkig hoeven ze de top 5 hier niet te delen met de kinderen, want dan was het helemaal een onmogelijke taak. Mijn 5 persoonlijke favorieten (van de kinderen etc) zie je hier.

Mijn favoriete foto’s van 2022 (van mijn eigen honden)

Favoriet 1: Isa met smartphone

Bij deze foto maakt mijn hart iedere keer weer een sprongetje. Isa staat er heerlijk op en het is gewoon echt een h茅le gave foto. Geweldige kwaliteit, en dat met de smartphone! Ik ben er heel trots op en blij mee. De scherpte in de ogen is prachtig. De zachtheid in de achtergrond maakt de foto helemaal af.

Gemaakt met iPhone 13 Pro en bewerkt met de Autumn Dogs Preset

Favoriet 2: In eigen tuin

We hebben geen grote mooie tuin, maar toch kun je met de juiste technieken ook dan pr谩chtige foto’s maken. Toen de hortensias in bloei stonden in onze tuin, heb ik een aantal foto’s van Mr. Sam & Isa gemaakt. En ik vind ze z贸 tof geworden. Een heerlijke vibe. Deze shoot heeft meerdere favorieten van dit jaar. Love it!聽

Gemaakt met Canon Spiegelreflex + Canon 85 mm F1.4

Favoriet 3: Zahra

Ik heb niet heel veel foto’s van Zahra gemaakt. De kleintjes zijn gewoon veel betere modelletjes, die vinden het leuk en weten precies wat ik van ze verwacht. Maar dit is wel 1 van mijn favorieten van Zahra van het afgelopen jaar. Wat een prachtige hond is ze toch!聽

Gemaakt met Canon Spiegelreflex + Canon 85 mm F1.4

Favoriet 4: Blij ei

Hier word je toch spontaan blij van? Dit is echt h茅t blije snoetje van Isa. Mijn kleine heksje dat inmiddels echt oud begint te worden. Deze foto’s betekenen zoveel voor me. Ze is nu nog stralend, sprekend en vrolijk.聽

Deze foto knalt je tegemoet, je wordt meteen naar haar sprekende snoetje getrokken. Ook deze foto heb ik gewoon met mijn smartphone gemaakt. H贸e tof is dat. Weer geweldige scherpte in de ogen. En heerlijke zachtheid in de ondergrond.聽

Gemaakt met iPhone 13 Pro en bewerkt met de Outdoor Preset

Favoriet 5: Mr. Sam in het bos

Oh I love it! Deze stoere foto van Mr. Sam geeft me echt dat bosrijke houthakkers gevoel. Uit deze shoot heb ik echt super veel leuke foto’s van Mr. Sam en ze werden precies wat ik wilde! Ik vind de sfeer, de kleuren en het gevoel van deze foto echt heel tof. Dat donkere en stoere.聽

Gemaakt Canon Spiegelreflex + Canon 85 mm F1.4 en bewerkt met de Deep Forest Preset

Wil jij ook leren fotograferen?

Het is z贸 waardevol om zelf mooie foto’s van je hond te kunnen maken. Wil jij ook mooie foto’s van je eigen hond leren maken? Dat kan!

Volg 茅茅n van mijn Online Cursussen om alles te leren wat je nodig hebt.
Je kunt je hond leren fotograferen met je smartphone of met je spiegelreflex camera.

Wil je een snelle nabewerkingstool om je foto’s een wauw-effect te geven? Kijk dan eens bij de presets.

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×