Overstappen op Farm Food Fresh Menu?

30 jan 2020

Een overstap kan altijd spannend zijn, helemaal als je naar een heel ander soort voer gaat. Bijvoorbeeld van brok naar vers vlees. Bij ons is het vooral spannend met onze Oosterse Prinses Zahra. Gaat ze het eten? Blijft ze het eten? Hoe doet ze het op Farm Food straks? Zahra geeft met plezier een deskundige review over Farm Food Fresh Menu!

In december had ik een afspraak bij Farm Food, we hebben een super leuk gesprek gehad en of we een leuke samenwerking konden aangaan voor onze honden. En ik kreeg meteen een rondleiding door hun prachtige nieuwe pand, wauw! Heel erg leuk om te zien en hun enthousiaste verhalen te horen.

En Farm Food durft de ‘battle’ aan te gaan met onze Oosterse Prinses, haha. In veel blogs is al naar voren gekomen dat Zahra niet alleen een lastige eter is, maar ook erg moeilijk op gewicht te krijgen is. Vaak stopt ze na een bepaalde tijd met eten, dan vindt ze het wel weer genoeg geweest. Of ze begint er überhaupt niet aan.. In een periode dat ze stopt met eten valt ze ook meteen af, zoveel reserves heeft ze ook al niet natuurlijk. Ze heeft nog nooit reserves gehad zelfs. Ze is verder helemaal gezond en zit ook goed in de spieren, maar een klein beetje meer vet is mooier. Ook zien we het aan haar vachtconditie.

Een plan van de voedingsdeskundigen

We hebben afgesproken dat we voor een periode Farm Food gaan geven, onder begeleiding van hun voedingsdeskundigen. Farm Food pakt vaak ‘probleemgevallen’ op en zien hierin veel positieve verandering bij honden met allerlei huid-, darm- en eetproblemen. We vonden het allemaal het proberen waard om het bij onze nukkige prinses ook te proberen! Daarom hebben we samen met de voedingsdeskundigen een plan opgezet voor onze 3 honden.

Voor alle 3? Ja, want ook Isa is een leuke uitdaging voor de voedingsdeskundigen. Isa is inmiddels bijna 10 jaar oud en heeft een aantal jaren vers vlees gekregen. Maar zo ineens kon ze hier niet meer tegen, kreeg ze veel buikpijn en slechte ontlasting. We zijn sindsdien gestopt met vers vlees voor Isa. Maar we hebben nooit verder gekeken of het misschien op te lossen was of dat het aan een bepaald merk of soort lag. En Mr. Sam.. tja, die profiteert gewoon lekker mee!

Vanaf januari zijn wij gestart met Farm Food Fresh Menu, dit is gestoomd vers vlees. Het gestoomde vlees is er in 2 smaken: Pens & Hart compleet en Rundvlees compleet. Het is geschikt voor alle honden, van pup tot senior en bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Het is verkrijgbaar in 2 verpakkingen: zakjes van 125 gram en zakjes van 300 gram.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Wij geven in overleg met de voedingsdeskundigen nu Fresh Menu Pens & Hart Compleet, om ze ook goed over te laten gaan op vers vlees zometeen. Dit is vooral in verband met Isa’s gevoeligheid voor vers vlees. Hiermee hopen we haar straks rustig over te kunnen zetten op Fresh (diepvries vers). Alle 3 trouwens.

[row-b custom_class=””][col-md-6] farm food fresh menu vers vlees KVV geperst brok krokant overstappen farmfood [/col-md-6][col-md-6] farm food fresh menu vers vlees KVV geperst brok krokant overstappen farmfood [/col-md-6][/row-b]

Onze ervaring met Fresh Menu

De eerste indruk van onze honden: JUMMIE! Wat een feest! Ze vinden het heerlijk, vooral de kleintjes weten niet wat hun overkomt dat ze nu ineens volledig vlees krijgen. Ook Zahra eet het nu 3 weken succesvol, ze vindt het nog steeds lekker (met een enkele nukkige bui tussendoor..). Het vlees ziet er mooi uit en ruikt goed (en dat zegt wat met mijn zwangerschapshormonen haha, ik ga niet eens over m’n nek ‘s ochtends van de geur! 😀 )

Bij ons komt het vrijwel perfect uit qua hoeveelheden: Mr. Sam & Isa delen elke ochtend en elke avond een zakje van 125 gram en Zahra krijgt 2x per dag een zakje van 300 gram. In de zakjes zit in de praktijk ietsje minder. Ik geloof dat Zahra uit 1 zakje vaak zo’n 280 gram binnen krijgt. Voor de kleintjes zou het nét iets te weinig zijn als je het gaat wegen, wat ze samen uit 1 zakje krijgen. Maar die kleine speklapjes kunnen het wel lijden. Ze krijgen regelmatig nog wat extra’s (vooral van Emma haha “Mogen Sammy & Isa een snoepje, dat vinden ze lekker”). Zahra zou qua voedingsadvies ietsje te veel krijgen, maar ik betwijfel of ze juist niet ietsje te weinig binnen krijgt zo. Dit heb ik aangegeven en het voedingsteam heeft een nieuw plan opgesteld voor als we straks overstappen op vers vlees. Dan nemen ze hierin mee dat Zahra dus toch wat extra’s nodig heeft.

De ontlasting van de 3 honden is ook goed, hier kun je natuurlijk altijd veel aan zien. Vooral bij Zahra zien we dit altijd heel duidelijk. Van sommige merken voer krijgt ze enórm veel ontlasting en wat lichter van kleur. Nu is het een minimale hoeveelheid en goed van kleur. Dus dat is, naast dat ze het heel lekker vinden, een goed teken!

Ik moest zelf eerlijk gezegd wel erg wennen aan de zakjes.. Ik heb eigenlijk een hekel aan zakjes, dat is altijd zo’n gesmeer om het eruit te krijgen. Maar inmiddels hebben we daar wel handigheid ingekregen. En een groot voordeel: Geen aangebroken blik (in een afgesloten zakje) in de koelkast! Maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe het uitkomt bij jouw honden qua hoeveelheid. Bij ons perfect dus het is gewoon een kwestie van geven en zakje weggooien. Dat is wel heel fijn!

farm food fresh menu vers vlees KVV geperst brok krokant overstappen farmfood

Oke, deze blog is alweer lang genoeg geworden inmiddels. Wordt vervolgd! Ik neem jullie mee in ons avontuur samen met Farm Food. Binnenkort gaan we overstappen op vers vlees en ondertussen gaan we ook nog hun andere producten testen. Ook daarover hou ik jullie op de hoogte. Hoe reageren onze hondjes op deze producten, wat vinden ze ervan, hoe bevalt het en werkt het voor Zahra’s slechte gebit?

Wij hebben er ontzettend veel zin in! Erg leuk om samen met de voedingsdeskunigen een plan op te stellen voor onze honden en dat zij willen kijken wat werkt voor onze honden! Ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat verlopen, vooral met Zahra natuurlijk! Zal ze op gewicht komen en blijven? En Isa? Zal zij straks weer tegen vers vlees kunnen?

Hebben jullie ook iets waar je hond niet goed op reageert? Ik ben heel benieuwd! Voor zover ik weet hebben onze honden geen allergieën, maar toch hoor je het wel vaak! Hoe ben je erachter gekomen? Wat doe je nu?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×