Verslaving: Buddy Belts voor de Chihuahua’s!

9 jul 2018

Ik moet iets bekennen.. Ik heb een koopverslaving. Tassen of schoenen zeker? Nee, nouja, soms ook. Nee, Buddy Belts voor onze Chihuahua’s. Wat zijn het? Gekke brilletjes?

Buddy Belts zijn fantastische tuigjes voor honden. Je hebt van maatje mini chihuahua tot maatje Duitse Dog! Deze tuigjes zijn van echt leer en hebben een mooie pasvorm. De pasvorm is precies zo dat het lichaam van je hond niet belast wordt. Je hond zou dus kunnen trekken wat hij wil, maar het als het tuigje goed past, kan het tuigje in ieder geval geen kwaad doen aan de nek of iets dergelijks. Dat is fijn om te weten, toch?

Waarom ik hiervoor gekozen heb voor mijn Chihuahua’s? Heel simpel! Het is súper veilig en ze zijn ook nog eens erg mooi en van goede kwaliteit. Chihuahua’s zijn natuurlijk kwetsbaar als het gaat om andere honden. Een hond hoeft het nog niet eens verkeerd te bedoelen, maar een poot op een Chihuahua’s rug kan al verkeerd aflopen. En je weet het maar nooit. Niet alle honden die rondlopen zijn lief, honden worden best vaak gegrepen door andere honden. Bij een Chihuahua kan dit fataal zijn. Met de Buddy Belt zóu je je hondje zo omhoog kunnen hengelen in een gevaarlijke situatie. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je hondje steeds aan de Buddy Belt omhoog tilt. Maar ik vind het een prettig idee dat het een optie is, mocht het nodig zijn. Hiermee zou je het leven van je hondje kunnen redden. Wij hebben helaas een aanval meegemaakt met Sally (het hondje van mijn ouders: Hond met negen levens: Sally) dus wij zijn extra voorzichtig.

Doordat de tuigjes van echt leer zijn blijven ze ook heel erg mooi en goed. Je hebt de tuigjes in veel verschillende kleuren en printjes. Doordat dit vaak verschillende soorten leer zijn, is de ene Buddy Belt soepeler dan de ander. Voor je hondje kan het fijner zijn om een soepele Buddy Belt te dragen. Maar als de Buddy Belt goed past, is een iets minder soepele ook niet erg.

Je hebt ze dus in allerlei kleuren, prints en leersoorten. Elke Buddy Belt heeft een eigen naam. Zo heet de Buddy Belt hierboven de Silver Dapple. Deze heeft elke keer weer andere kleuren als je hem beweegt. Echt heel erg mooi. Door al die mooie kleurtjes en printjes word ik heel hebberig en wil ik ze allemaal.. Maar de laatste paar die zijn uitgekomen heb ik er niet bij zitten. Iets met een baby met alle spullen die je daarvoor moet kopen en een dure verbouwing/verhuizing haha. Al gaat het me wel aan het hart, er zijn weer zóveel mooie bijgekomen.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

De BuddyBelt moet goed aansluiten om de schoudertjes/voorpootjes van je hond, maar je moet er toch een vinger tussen kunnen doen bij de okseltjes, dan zit hij niet te strak en niet te los. Op de foto’s hieronder zie je hoe een Buddy Belt zit, ik moest alleen even graven in de dikke vacht van Isa haha. (Ja, echt waar, je ziet ze bij Sammy & Isa bijna niet… En toch zoveel..)

Toevallig hebben Sammy & Isa allebei dezelfde maat (maat 2,5). Dat is echt ideaal, want sommige Buddy Belts vind ik bij allebei leuk, dus dan kunnen ze ze allebei dragen. Dragen ze dan iedere dag een andere Buddy Belt? Nee, de meeste liggen zelfs ongedragen in de kast.. Toch probeer ik de laatste tijd wel af en toe even een andere te pakken, die doe ik dan aan de lijn die we altijd gebruiken zodat we ook eens een ander kleurtje gebruiken. Maar eerlijk: het zijn er natuurlijk veel te veel, je ziet ze amper op langharige Chihuahua’s en ze worden lang niet allemaal gedragen. Dat ik er zoveel heb is echt puur omdat ik ze gewoon allemaal wil hebben, die ik mooi vind dan natuurlijk.

En waarom Zahra dan niet? Dat had ik wel gewild, naast haar mooie halsbanden (Handmade halsband voor de Oosterse Prinses natuurlijk). Maar helaas passen windhonden ze niet, door hun diepe borstkas en verder heel smal. Dus Zahra doet het met halsbanden, ach, ook niet erg. Kan ik nog een verzameling beginnen.

Sammy & Isa dragen ze bijna altijd met uitlaten en wandelen, maar ik moet zeggen dat als ik ze alleen even snel moet laten plassen dat het wel veel gedoe is. Dus het is ook tijd voor iets makkelijkers ernaast, maar dat moet natuurlijk ook mooi zijn.. Dat komt later. 😀

Heb jij al eens een Buddy Belt geprobeerd? Of lijkt het je wat?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×