7x Voordelen van een Chihuahua

3 feb 2020

Ja, Chihuahua’s zijn monsters, eigenwijs, pittig, fel en soms lastig. Maar, we hebben ze natuurlijk niet voor niets.. Wat zijn de voordelen van een Chihuahua?

Ik denk dat de meeste mensen vooral de nadelen kunnen benoemen van Chihuahua’s, ze hebben niet zo’n heel goed imago. Ze blaffen veel, ze gedragen zich niet naar andere honden, soms hangen ze zelfs nog in je vinger als je ze wil aaien want “Aaahhhh ze zijn zo schattig!”. Ze luisteren niet, worden niet opgevoed en ze zijn soms zo klein dat mensen bang zijn dat ze erop gaan staan en ze ‘stuk’ gaan. En ja, het zijn ook kleine monstertjes: Opbiechten: Echte Chihuahua’s…

Maar toch, naast dat het inderdaad onopgevoede, monsterlijke draakjes kunnen zijn, zijn ze ook echt heel leuk! Sommige mensen zullen het amper geloven haha, maar ik zal de voordelen voor jullie op een rijtje zetten!

1.Pocketformaat

Oke, dit is misschien wel het meest voor de hand liggende voordeel. Maar ze hebben wel een makkelijk formaat. Ze passen overal net even makkelijker in, ze passen makkelijk in de auto, terwijl je al super veel rommel mee hebt. Makkelijk voor als je iets kleiner woont. Ze passen in een fietsmand. Ze passen onder in de buggy van Emma als ik even snel een winkel in moet. Je kunt ze makkelijk even optillen als het nodig is. Etc. Maar toch vind ik dit kleine formaat niet altijd een voordeel. Ze zijn soms eigenlijk ook nét te klein om even makkelijk mee te communiceren tijdens wandelen. Te klein om even snel te pakken als het nodig is. Breekbaar. Ieder voordeel heeft z’n nadeel zullen we maar zeggen. Ik vind Zahra’s formaat eigenlijk net zo handig over het algemeen, behalve onderin de buggy. Dat wordt ‘m niet haha.

2. Minder kosten

Die kleintjes eten natuurlijk láng niet zoveel als een (middel)grote hond. Dat scheelt een hoop geld. Maar ook dierenartskosten gaan vaak per formaat/gewicht, dus dat scheelt ook! En je moet kleinere halsbandjes, kleinere mandjes, kleinere voerbakjes. Alles is kleiner en dus goedkoper. Dat is wel een groot voordeel van Chihuahua’s (en andere kleine hondjes), bij die zak voer krijg je de bodem niet zomaar in zicht. Bij een grote hond vliegt het er zo door (áls ze goed eten, hè Zahra?)

3. Geur

Het mag dan misschien een veredelde cavia zijn, maar ze hebben ook geen hondenlucht! Ze zijn klein, schoon en fris. Natuurlijk verharen ze (flink), maar je ruikt ze gewoon níet. Ze hebben echt 0,0 hondenlucht om zich heen. Ik vind dat zelf heel fijn. Zahra ruik je trouwens ook vrijwel niet, alleen soms als ze nat is geweest. Maar verder is dat ook een schone, frisse en geurloze hond. Dat is wat mij betreft een belangrijk punt. Heel fijn om een schoon huis te hebben dat niet naar honden ruikt.

4. Karakter

Als je even het blaffen aan de kant zet, vind ik dat Chihuahua’s verder echt een perfect karakter hebben. Ze zijn pittig, súper enthousiast en vrolijk, knuffelig en aanhankelijk, sportief, méga slim en leergierig. Vooral dat ze echt áltijd enthousiast zijn en zin hebben om te doen wat jij wil doen, heerlijk! Het zijn eigenlijk echt hele leuke, sportieve hondjes die je heeeeeel veel kunt leren. Alleen sommige dingen kun je helaas moeilijk afleren, zoals het blaffen naar andere honden en felle reageren in dat soort situaties. Maar goed, dat doen ze gelukkig ook niet allemaal (wel veel). Zolang je geen andere honden tegenkomt, zijn Chihuahua’s echt perfecte hondjes.

5. Waaks

Als ze formaat herder hadden waren ze levensgevaarlijk, maar het zijn echt super goede waakhonden! Ze zijn zeer alert, er gebeurt hier niets rondom het huis dat onze hondjes niet merken en slaan aan als het nodig is (en soms ook vaker haha). Ze zijn ook dapper genoeg om actie te ondernemen op het gebied van waaks zijn.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

Belle Fae.nl

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

6. Stoer

Het zijn echt niet allemaal van die trillende, truttige hondjes met kleertjes aan en in tasjes. Dat kan, maar dat maak je er zelf van natuurlijk. Chihuahua’s zijn stoere hondjes die door de modder banjeren en niets te gek is! Ze durven alles, zijn mega dapper en bijten van zich af (soms teveel). Bij ons is Isa vooral echt een stoer hondje, die zou het liefst BARF eten. Zij verscheurt echt karkassen, nekken etc alsof het niks is. Zodra ze de kans krijgt hangt ze in een prooidier om het te verscheuren. Toen Isa en ik nog thuis woonden hadden mijn ouders kalkoenen en van die grote Brahma hanen. Als ze losliepen was het maar even en dan hing Isa zo’n grote haan (die minstens 3x zo groot was als Isa) zo in de staart. Had ik al gezegd dat het een klein monstertje is?

7. Schattigheidsgehalte

Ze zien er mega schattig uit. Wij krijgen ook altijd heel veel reacties, mensen vinden ze erg leuk en schattig om te zien. Kinderen willen ze ook altijd aaien. “Ahhhh, kijk die kleine schattige hondjes” en dan komt er een snelle aaibeweging richting de hondjes.. Geen goed idee. Of als we ze even onderin de buggy van Emma doen omdat we een winkel ingaan, dan zien ze er natuurlijk súper schattig uit met z’n tweeën daar onderin. Een beetje jammer dat ze ook als een piranha aan je vinger kunnen hangen als je denkt even van die kleine, schattige hondjes te gaan aaien. Isa is erg lief en enthousiast naar vreemden, maar Mr. Sam kan nog wel eens raar uit de hoek komen. Dus ik moet altijd minstens zo snel naar de honden duiken als mensen dat doen om Mr. Sam even apart te houden met de boodschap dat die niet zo lief is. Dat snappen mensen niet haha. Niet lief, ahhhhh jawel toch? Ja, voor ons wel, haha.

8. Leergierig & Slim

En deze mini Border Collies zijn ook nog eens super leergierig en slim. Je moet ze alleen wel écht opvoeden als een echte hond en soms even doorpakken om te winnen van hun eigenwijsheid. Als je ze duidelijk, consequent en goed opvoedt heb je er echt een fantastische hond aan. Maar dat is natuurlijk wel een essentieel onderdeel, die opvoeding en regels. Mr. Sam is inmiddels bijna 6, maar die kan ik nog steeds in 10 minuten een nieuw commando leren. Hij vindt het fantastisch! Ze worden soms alleen een beetje té enthousiast, want die kleine monstertjes worden wild van eten. Maar dol enthousiast om wat voor je te doen! Ideaal en super leuk!

Heb/had jij ook vooroordelen als het gaat om kleine hondjes? Wat vind jij de voor- en nadelen van jouw hond? Heb je een kleine hond of een grote? En hoe bevalt dat?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×