3x Mooie foto ideeën om je hond op de foto te zetten

12 mei 2022

3x mooie foto ideeën om je hond op de foto te zetten. Want een mooie foto van je hond maken, hoe doe je dat? Je wil natuurlijk graag mooie foto’s van je eigen hond maken, maar hoe kom je aan leuke ideeën en inspiratie voor hondenfoto’s? Een mooie hondenfoto maak je door te weten hóe je een goede foto maakt, maar ook door een leuk idee te hebben. Hondenfotografie gaat om meer dan alleen technische kennis en vaardigheden. Een goed begin en een mooi idee is het halve werk! Probeer deze 3x mooie foto ideeën om je hond op de foto te zetten eens uit op je eigen hond. Ga lekker oefenen en experimenteren om je hondenfotografie te ontwikkelen. Je kunt een fotoshoot van je hond in de natuur doen, maar ook in huis kun je prachtige foto’s maken! Wissel lekker af en maak mooie herinneringen van je hond. Daar kun je niet genoeg van hebben, toch? Met Pawsome Memories krijg je wekelijks een inspirerende en uitdagende foto opdracht in je mailbox. Helemaal gericht op mooie, gevarieerde foto’s van je hond leren maken. Zo word je elke week geïnspireerd en uitgedaagd om je hond op de foto te zetten en heb jij straks prachtige foto’s! Je krijgt een jaar lang elke week een foto opdracht mét voorbeeld foto. 52 opdrachten en ideeen. Zodat jij meteen aan de slag kunt gaan met die mooie foto’s van jouw lieve viervoeter.

3x Mooie foto ideeën van je hond

1. Maak een gezellige ‘cosy’ foto in huis

Je hond kun je natuurlijk prachtig in de natuur en in het bos fotograferen. Maar ook in huis kun je hele mooie foto’s maken van je hond, waardoor je nog veel meer waardevolle herinneringen maakt. Binnenfotografie is vaak een ondergeschoven kindje, omdat de meeste hondenbaasjes het lastig vinden om binnen foto’s van hun hond te maken. Toch kan ik je aanraden om eens binnen aan de slag te gaan en daar lekker te oefenen en experimenteren. Want zeg nou zelf, zo’n mooie foto met een huiselijke sfeer wil je toch ook in je collectie herinneringen hebben? Laat je hond bijvoorbeeld op een lekkere mand liggen of in een lekker kleedje, voor een heerlijk huiselijk gevoel. Wil je leren hóe je zo’n mooie binnenfoto maakt? Kijk dan hier. 

2. Maak een stoere outdoorfoto

Je hond in de natuur en in het bos. Dat plaatje klopt toch helemaal? Lekker met je hond naar het bos en samen genieten van de mooie natuur. Probeer je hond vast te leggen in de natuur. Maak een foto waarbij het echt om je hond draait. Vermijd drukke omgevingen, bewaar de rust in je foto. Zo draait het écht om je hond. Een mooie bosrijke omgeving geeft een heerlijk natuurlijke, stoere sfeer. Een echte outdoorfoto van je hond.
Wat nou als jij gewoon zélf kunt leren om die prachtige foto’s van je hond te maken? Met deze online cursus leer je op je eigen tijdprachtige, sprekende portretten te maken van je eigen hond!

Online Cursus Hondenfotografie

3. Gebruik de natuur & bloemetjes

Alle seizoenen hebben mooie elementen in de natuur, gebruik deze ook in je foto’s. In het voorjaar kun je je hond bijvoorbeeld in de prachtige bloemenvelden zetten. In de nazomer is de heide volop in bloei en fantastisch voor je mooie hondenfoto’s. Door deze verschillende sferen en elementen te gebruiken heb je veel afwisseling in je foto’s en word je steeds uitgedaagd om weer een ander soort foto te maken.

Lees ook: Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

Ik vind het zelf heerlijk om mooie foto’s van mijn honden te maken, hier kan ik oneindig mee experimenteren en nieuwe ideeën uitproberen. Maar je wil niet altijd tijd en energie kwijt zijn aan het zoeken van leuke ideeën om die mooie foto’s te maken. En soms schiet het er gewoon bij in, en vergeet je mooie foto’s te maken van je hond. Het leven is druk genoeg en we staan niet altijd stil bij het creëren van mooie herinneringen. Daarom heb ik Pawsome Memories ontwikkeld. Hiermee krijg je wekelijks een foto opdracht in je mailbox, zodat je wekelijks ook even stilstaat bij het creëren van herinneringen. Hiermee wil ik jou inspireren, helpen en uitdagen om mooie & afwisselende foto’s te maken van je hond.

Pawsome Memories
Elke week een inspirerende foto opdracht in je mailbox

Vergeet je trouwens niet in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan pak jij meteen de 10% korting op je eerste bestelling!

Heb je nog vragen, je kan me altijd een berichtje sturen!

Later nog even teruglezen?

Bewaar de blog op Pinterest, zodat je het later kunt teruglezen.

foto idee hond honden hondenfotografie hondenfoto hondenfoto's hondenfotografie hondenfotograaf inspiratie opdrachten

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×