6x Schaamtevolle momentjes als hondeneigenaar

27 jun 2018

Als hondeneigenaar, moeder, of.. vul maar in, wil je alles zo goed mogelijk doen? Toch? Maar iedereen heeft wel eens dingen waarvan je denkt: oeps…. Toch? Of ben ik de enige? Vast niet, haha! Mijn oeps-momentjes als hondeneigenaar? Nee, die heb ik niet hoor. Ik doe natuurlijk alles perfect!

Natuurlijk niet, als hondeneigenaar heb ik ook oeps-momentjes, maar ook als mama wel eens uiteraard. Vandaag vertel ik je een paar oeps-momentjes van mij met onze hondjes of van andere honden wat ik wel eens zie/hoor.

1. Chihuahua’s zijn van die kleine keffertjes

Nee joh, dat train ik er wel uit! Dat doen die van mij echt niet hoor! Nou, dat is helaas dus niet zo. Het zijn echt gruwelijke kleine keffertjes (uiteraard zijn ze niet allemaal gelijk, ik ken ook wel Chihuahua’s die niet zo keffen), vooral Isa. Pffff.. Kleine heks is het soms! Sammy was eigenlijk geen keffer toen wij hem kregen, hij blafte bijna niet. De eerste keer dat hij blafte schrok hij zelf ook van haha, het klonk zo gek! Maar inmiddels doet hij vrolijk mee met Isa. Fijn. Echt leuk. En deze staat ook met stip op nummer 1. Ik vind het vreselijk dat ze zo blaffen en keffen naar andere honden, we hebben echt al zoooooooveel dingen geprobeerd, maar je krijgt het er gewoon niet uit. Het is eigenlijk vooral naar andere honden, naar andere mensen zijn ze super enthousiast en lief gelukkig. Maar oh, wat irritant dat je het er niet uit krijgt.

Daar schaam ik me soms wel voor ja.. Dat ze soms echt van die typische Chihuahua’s zijn..

 2. Bloed! Arme Saartje gewond.. 

Die nageltjes knippen… Doodeng vind ik het! Die van de Chihuahua’s groeien alsof het cavia’s zijn (ehhh, tja… haha). Dus die moet ik regelmatig knippen. Isa heeft gelukkig lichte nageltjes, dus zie je goed waar het leven zit. Bij Sammy schijn ik er met een lampje op, zodat ik het leven zie. Maar bij Zahra… Is het dus niet te zien. Toen ze nog jong was probeerde ik haar nageltjes te knippen. Shit! In het leven, bloed! Gelukkig viel het mee, het was echt maar een klein stukje en het stopte zo met bloeden. Maar oh, wat voelde ik me schuldig! Arme Saartje. Ik durf het nu ook niet meer te knippen bij haar.. Gelukkig houdt ze het zelf bij en loopt ze ook regelmatig op asfalt dus is het niet heel erg nodig. Maar wel een behoorlijke oeps!

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

3. Je hond poept op een plek waar het niet mag.. 

Loop je daar met je goede gedrag met je hond. Bedenkt je kleine vriendje het ineens om ergens zijn behoefte neer te leggen waar het helemaal niet mag! En uitgerekend komen er op dat moment natuurlijk ook allemaal mensen langs.. Ehh ja, ik ruim het zo wel op..

4. Dat je hond zit/ligt en niet meer verder wil

Dit vind ik altijd zo komisch om te zien. Een joekel van een hond die besluit dat het mooi geweest is. Ik ga hier zitten of liggen en je zoekt het maar uit. Geen beweging meer in te krijgen. Zie dan nog maar weer eens mét je hond thuis te komen. Samen uit, samen thuis? Haha!

5. Lekker luchtje….

Spelletjesavond met vrienden of familie en ineens hoor je “Volgens mij zit hier een hond te stinken!” Neeeee, dat kan niet! Dat doen onze honden nooit. En dan ruik je het zelf ook, niet te zuinig! Bah. En daar ga je dan met ‘dat doet ie anders nooit!’. Dat geloven ze natuurlijk nooit meer. Waarom altijd als er visite is?

6. Prikneus van Zahra

Zahra heeft er nogal een handje van om die lange neus van haar overal in te stoppen. Zo ook een keer op een marktje. We houden haar dan altijd gewoon heel kort aan de riem en ze loopt ook keurig naast. Maar tóch kreeg ze het voor elkaar om haar neus ín de kont van een mevrouw te duwen die even voorover gebukt stond. Zo onder de jas en hoppa! Ohh gut, ik ben héél snel doorgelopen!

Heb jij ook oeps-momentjes met je honden? Ik ben heel benieuwd, haha!

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×