DARF vers voer, lust Zahra het?

5 jul 2018

De zoektocht naar voer wat Zahra lekker vindt én waar ze het goed op doet gaat verder. We proberen nu weer DARF, dit heeft ze in haar puppytijd ook gehad. Altijd spannend als we haar wat anders voorzetten, haar grote oordeel is bepalend natuurlijk.. Eet ze dit vers voer?

Zahra is altijd al een lastige eter geweest, hier heb ik ook wel vaker over geschreven. Maar er zijn periodes bij dat ik zo’n beetje met mijn handen in het haar zit. Ze heeft het zó nodig om goed te eten, maar daar denkt ze helaas zelf vaak anders over. Zahra heeft een periode gehad dat ze erg slecht at en vervolgens ook nog eens loops werd. We hebben allerlei soorten brokken geprobeerd, dat wil ze sowieso niet, alleen als ze bijna uitgestorven is neemt ze een paar. Dus verder zoeken in de vers vlees soorten. Toen kwamen we eigenlijk uit op Smuldier, dat merk wat je gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Op zich geen slecht vers vlees en hij scheen vrij vet te zijn. Ik dacht dat dat juist goed was voor Zahra en ze at het met smaak. 2 bakjes per dag, dat is samen 800 gram. Dat is eigenlijk veel meer dan ze zou moeten hebben, maar als zij het wil: toe maar!

Maarja, nu at ze al een tijdje 2 bakjes per dag, maar ik zag geen verbetering. Nóg meer eten geven is geen optie, dan eet ze de volgende dag(en) niet meer. Vaker op een dag voeren is ook geen optie. Je bent al lang blij áls ze besluit te gaan eten, dan moet er ook zoveel mogelijk voer in zitten want dan gaat het vaak ook op. Maar als je daarna nog een keer wat wil geven doet ze het niet meer..

Omdat dit mij niet het juiste voer leek voor Zahra, ben ik op zoek gegaan naar anders versvoer. Iets waar ze heel veel aan heeft. Waar veel calorieën in zitten, waar veel eiwit in zit voor spieropbouw etc. Na wat zoeken en rondvragen kwam ik uit bij een aantal merken, waaronder DARF. Dit had ik al eens eerder gevoerd, is nog redelijk betaalbaar en in de buurt te verkrijgen. Dus ik heb meteen weer 2 dozen opgehaald om te kijken of dit zoden aan de dijk gaat zetten. Ik heb nu de DARF EKO en Konijn. Deze zijn allebei compleet voer en hoef je dus niet aan te vullen met andere soorten vlees, vitamines of mineralen. Wel is het beter om af te wisselen met meerdere soorten dieren.

De blog is vernieuwd & verplaatst!

w w w . B e l l e F a e . n l

Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

darf versvoer vers vlees versvlees kvv windhond saluki hond vlees chihuahua

Het fijne aan DARF is dat het al in blokken ingevroren is, in 1 doos DARF zitten 19 blokken van ongeveer 250 gram. En wat ik ook een heel goed punt van DARF vindt is dat het biologisch is. De ingrediënten zijn zelfs voor menselijke consumptie geschikt, nouja, succes zou ik maar zeggen. Laten we dat maar aan de honden over laten denk ik, haha. Maar het vlees ziet er erg mooi uit en stinkt niet, dat is met sommige merken ook wel anders.

De eerste 2 dagen wilde Zahra het niet eten.. Ja hoor.. Daar gaan we weer dacht ik. Maar goed, ik heb haar geen alternatieven gegeven, zodat ze het toch wel moest proberen. Want dit moet gewoon veel beter voor haar zijn straks, dus ze moet dit gewoon gaan eten. Na een paar dagen kreeg ze toch écht honger en probeerde ze het. Inmiddels kan ik haar 3 blokken per dag voeren en eet ze het met smaak op! Zo fijn! Ze krijgt dan dus ongeveer 750 gram per dag. In principe zou dat teveel moeten zijn, maar we gaan het eens een tijdje proberen en kijken wat het doet. Dan gaan we kijken of we haar meer of minder moeten geven.

Ik hoop dat we over een tijdje zullen zien dat ze er een stuk beter uit ziet. Een klein beetje meer vet op haar botten, meer spieren en een zachte glanzende vacht. Deze is nu heel droog en ze haart flink. Dus ik ben benieuwd wat het gaat doen! Ik ben in ieder geval blij dat ze het eet. Het is sowieso beter voer, dat scheelt al.

We gaan haar maaltijden straks nog aanvullen met echte barf producten, zoals vleesbotten, stukken spiervlees en stukken orgaanvlees. Zahra heeft al kipkarkas, kippennekken en kippenbouten gehad. We gaan volgende week goed bevleesde ribbetjes van een ree proberen. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaat vinden. Ze vindt botten kraken erg leuk, dus ik hoop ook van andere diersoorten. Dat zou ook goed voor haar gebit zijn, die zijn ook niet zo mooi stralend wit.

Hopelijk binnenkort een positieve update over Zahra’s eetgedrag en de ontwikkeling van haar conditie!

Is jouw hond een moeilijke eter? Geef jij brok, kvv of barf?

Belle Fae.nl | Lifestyle blog over honden, moederschap & meer!

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×