Je Lightroom-presets importeren, zo doe je dat!

6 dec 2021

Een Lightroom preset is echt een ideale tool om je foto’s mee te bewerken! Een preset betekent eigenlijk letterlijk ‘vooraf ingesteld’. Je hebt een preset gekozen waarvan de stijl jou aanspreekt, dus jouw foto’s kun je nu ook heel makkelijk nabewerken in die stijl. Met 1 klik op de knop is jouw foto dus in de sfeer die jij voor ogen hebt!

Stap 1: Je Preset downloaden

Je begint natuurlijk met het downloaden van je preset. Dit kun je in je account doen op de website of meteen na het afrekenen in het besteloverzicht. Klik op de download button en je Preset-pack wordt gedownload naar jouw computer!

Stap 2: Je preset op je computer

Wanneer je naar de map gaat waar je computer de Downloads neerzet, vind je de map van de preset. Je hebt een .zip bestand gedownload, dus het kan zijn dat je deze eerst nog even moet uitpakken. Maar je kunt ook het .zip bestand meteen importeren in Lightroom. Bij Apple kun je gewoon de map in 1x importeren.

In de map of het Zip-bestand vind je de presets die bij je pack horen. Bij de Desktop-versie van Lightroom gebruik je de .xmp bestanden.

Stap 3: Open Lightroom

Nu is het tijd om de preset te gaan importeren in Lightroom. Bovenaan de linker zijbalk zie je deze knop. De knop voor Bewerken. Klik op deze knop zodat je het paneel krijgt om te bewerken. Vervolgens zie je bovenaan het paneel de knop ‘Voorinst.’ (Voorinstellingen) Klik hierop om het gedeelte voor de presets te openen.

Nu je bij ‘Voorinstellingen’ bent klik je op de 3 puntjes. En vervolgens op Voorinstellingen importeren..

Zoek nu het mapje op waar de Presets staan. Klik nu de map aan met de Preset Pack of het .zip-bestand. Je moet dus maar 1x klikken op het mapje, geen dubbelklik. En klik vervolgens op de knop Importeren.

Yes, klaar! De Presets staan nu in je lijst bij ‘Voorinstellingen‘. Ze staan in de groep, waardoor ze makkelijk gebundeld staan en je kunt kiezen uit de (bijvoorbeeld) 8 verschillende presets. Dit menu kun je in- en uitklappen door op het pijltje te klikken.

En nu kun je aan de slag met de presets! Zo leuk, tijd voor je nieuwe verslaving, haha! Dit was de uitleg om de Presets te importeren naar de Dekstop versie van Lightroom.

Je presets op je computer & op je telefoon

Wanneer je de presets hebt geïmporteerd op je computer, is het ontzettend makkelijk om ze ook meteen op je telefoon te gebruiken. De Lightroom-app voor je mobiel is gratis. Log op beide apparaten in met je Adobe-account en je presets komen automatisch in de app op je telefoon te staan!

Heb je geen dekstop versie, maar alleen de gratis Lightroom app op je telefoon? Dan moet je de presets op een andere manier importeren, in deze blog lees je hoe je dat doet.

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

×