Welke lens voor hondenfotografie?

6 jul 2022

Welke lens (objectief) voor hondenfotografie?

Welke lens is het beste voor hondenfotografie? Dit is de meest gestelde vraag. Logisch, want wanneer je een mooi eindresultaat ziet, wil je weten waarmee dat gemaakt is. Want jij wil ook zulke mooie foto’s maken! Waar de een heel graag met een zoomlens fotografeert wil de andere juist een primelens. Eigenlijk komt er meer bij kijken dan alleen de lens en dit is ook niet meteen de oplossing voor mooie foto’s. Er is dus niet echt een pasklaar antwoord op de perfecte lens.

Een mooie foto is meer dan alleen de juiste lens

De duurste lens betekent niet automatisch dat jij ook de mooiste foto hebt. Jij bent uiteindelijk namelijk degene die die mooie foto moet maken, een lens is een hulpmiddel om dit te doen. Het gaat dus om veel meer dan alleen het ‘juiste’ apparatuur. Je hoeft ook niet meteen de duurste camera te hebben om mooie foto’s te kunnen maken. Ik heb jaren lang (ook in opdracht) gefotografeerd met een Canon 1000D, het instapmodel van Canon. Je moet de juiste technieken hebben. Die tips & tools leer ik je precies in de cursus.

Lens voor portret hondenfotografie

Die prachtige hondenportretten waarbij je weg kunt zwijmelen. Heerlijk he! Om weg te zwijmelen bij die mooie foto’s is het noodzakelijk dat je foto haarscherp is en een hele fijne, zachte sfeer. Een portret foto neem je van redelijk dichtbij. Je kunt hiervoor een primelens gebruiken zoals de 50 mm of de 85 mm. Dit is een fijn type lensen om mooie, scherpe portretfoto’s mee te maken. Je kunt met een primelens dus alleen niet zoomen. Dan moet je even opstaan en wat dichterbij gaan zitten. Portretfoto’s kun je natuurlijk ook maken met een zoomlens. 

Portretlens: 50 mm

Portretlens: 85 mm

Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

€ 1799,-

Nikon AF-S 85mm f/1.4G

€ 1709,-

Sigma 85mm f/1.4 DG HSM Art

€ 1029,-

VOOR CANON

VOOR NIKON

Lens voor actiefotografie van honden

Jouw hond in actie, dat blijft super gaaf om te zien! Helemaal als je dat ook nog eens op de foto weet te krijgen! Maar met welke lens kun je nou het beste actiefoto’s maken? Hiervoor gebruik je het liefst een zoomlens, zodat je veel bereik hebt en je hond op allerlei afstanden scherp op de foto kunt krijgen. Je kunt natuurlijk niet het hele stuk met je hond meerennen, dus een zoomlens is wel handig! 😉

Zoomlens: 70-200 mm

CANON EF 70-200MM F/4L IS USM II

€ 1729,-

CANON EF 70-200MM F/2.8 L IS USM III

€ 2199,-

NIKON AF-S 70-200MM F/2.8E FL ED VR

€ 2429,-

Welke lens voor hondenfotografie past bij jou?

Maar welke lens past bij jou? Dat is een belangrijkere vraag. Zoals ik al zei hangt het heel erg van allerlei factoren af. Wat is jouw doel, wat wil je voor foto’s maken? Wat voor lens spreekt je aan? En ook niet onbelangrijk: wat past bij je budget? Het is dus een best persoonlijke keuze. In de Online Cursus Hondenfotografie gaan we eerst opzoek naar je doel en verlangen. Dan weet je veel beter wat bij jou past en wat jij nodig hebt. Vervolgens geef ik je tips & tools om de juiste set te vinden, die bij jou past. En uiteraard leer ik je ook alles wat je nodig hebt om die mooie foto dan ook te gaan maken. Heel praktisch en makkelijk, precies wat je nodig hebt om dit te bereiken!

Dit heeft andere hondenbaasjes al heel veel geholpen. En dat vind ik fijn! Dat je echt kunt kijken naar wat bij jou past.

De cursus neemt je mee van het begin tot het eind. Alles wat jij nodig hebt om die mooie foto’s van je hond te leren maken. Ik leer je al mijn ervaring als hondenfotograaf en ik leer je precies wat je echt nodig hebt. Zonder al die technische rompslomp eromheen. Ik wil namelijk dat ieder hondenbaasje prachtige foto’s van zijn eigen hond kan maken!

Online Cursus Hondenfotografie

De cursus neemt je mee van het begin tot het eind. Alles wat jij nodig hebt om die mooie foto’s van je hond te leren maken. Ik leer je al mijn ervaring als hondenfotograaf en ik leer je precies wat je echt nodig hebt. Zonder al die technische rompslomp eromheen. Ik wil namelijk dat ieder hondenbaasje prachtige foto’s van zijn eigen hond kan maken!

Meer informatie over de online cursus

Over mij

Hi, ik ben Sanne! Ik heb inmiddels al meer dan 10 jaar ervaring als hondenfotograaf en nu leer ik jou alle tips & tricks om zelf die mooie foto’s te leren maken van je hond!

Voor jou!

Ik heb een aantal super leuke online producten en cursussen ontwikkeld om jou verder te helpen met honden(fotografie) en Instagram!

ONLINE CURSUSSEN

smartphone fotografie

hondenfotografie

binnenfotografie

NABEWERKING

PRESETS

ONLINE PRODUCTEN

FOTO OPDRACHTEN

CONTENT KALENDER

MEER BLOGS

Wil je meer blogs lezen over honden & lifestyle? Op BelleFae.nl kun je allerlei gezellige blogs lezen en inspiratie vinden over honden & lifestyle.

Meer blogs & tips over hondenfotografie

OOK LEUK OM TE LEZEN..

KLIK OP EEN BLOG OM DE TIPS TE LEZEN

FOTOGRAFIE TIPS

Zo maak je mooie bloemenfoto’s van je hond

FOTOGRAFIE TIPS

10 tips om je hond op de foto te zetten

HONDENFOTOGRAFIE

9x Ergernissen van een hondenfotograaf

gratis e-book tips hondenfotografie hondenfoto hondenfoto's tips cursus hondenfotograaf

Download het gratis E-book

Jouw hondenfoto's naar the next level. Een stappenplan om betere foto's van je hond te gaan maken. 

Wil jij mooiere foto's van je hond leren maken? Meld je aan voor het e-book en ga aan de slag!

Yes, je bent aangemeld! Check je mailbox (ook je spambox)

×